Son Dakika

29 YILLIK ÖĞRETMEN, ESKİ ÖĞRENCİLERİNE UYUŞTURUCU SATARKEN YAKALAND


TEKİRDAĞ Lisesi'nde Beden Eğitimi öğretmeliği yapan 55 yaşındaki 29 yıllık öğretmen Ayhan Derinde, eski öğrencilerine esrar satarken suçüstü yakalandı. İfadesinde 22 yıldır içici olduğunu söyleyen Derinde kimseye uyuşturucu madde satmadığını söyledi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Lisesi'nde Beden Eğitimi öğretmeni olan Ayhan Derinde'nin İstanbul'dan temin ettiği uyuşturucuyu Tekirdağ'da pazarladığı istihbaratını aldı. Bunun üzerine 6 ay önce teknik takibe alınan 29 yıllık öğretmen adım adım izlendi. Evli ve 2 çocuk babası Derinde'nin uyuşturucu maddelerini eski öğrencilerine de sattığını belirleyen polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı. İsmi açıklanmayan 2 öğrencisine uyuşturucu madde satmak isteyen Derinde, öğrencileriyle bir eğlence mekanında buluştu. Eğlence mekanı içinde ve dışında beklemeye başlayan polisler pazarlığın yapıldığı esnada operasyon için düğmeye bastı. Bunun üzerine öğretmern Derinde, 2 öğrencisine pazarlamaya çalıştığı 30 gram esrarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. 2 öğrencisi ise içici oldukları için alınan ifadelerini ardından serbest bırakıldı. 1978 yılında uyuşturucu madde kullanmaktan suç kaydı bulunan Derinde'nin bir süre uyuşturucu kullandığı için öğretmenliğe ara verdiği tedavi görerek tekrar öğretmenliğe başladığı öğrenildi.

'SATMIYORUM, İÇİYORUM'

1978 yılında uyuşturucu madde kullanmaktan suç kaydı bulunan Derinde polisteki ifadesinde "Kesinlikle uyuşturucu satmıyorum. 22 yıldır içiciyim. Kimseye uyuşturucu falan satmadım. Eski öğrencilerimle arada bir buluşuyoruz, dertleşiyorum. Yakalanan uyuşturucuları içmek için yanımda bulunduruyordum." dedi.Paylaş

TEKİRDAĞ DA KAHVEHANEYE SİLAHLI SALDIRI



Tekirdağ'da bir kahveyi basan 2 kişi, işletmeci ile arkadaşını tabancayla vurduktan sonra kaçtı. Saldırganların yakalanamaması üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek telsizle ekiplere, “Burası Teksas mı? O çakalları mutlaka yakalayın” diye anons ederek, şüphelilerin biran önce yakalanması talimatını verdi.
Otomobil ile kahvenin önüne gelen 36 yaşındaki Şakir Y. ve 26 yaşındaki Atilla T., aralarında önceden husumet olduğu öğrenilen kahveci 32 yaşındaki Faruk Ö. ve arkadaşı 28 yaşındaki Barış A. ile kahve önünde bir süre tartıştı. Tartışmanın kavgaya
Paylaş

Başkan'dan Yılın Şoförlerine Plaket


Bu yıl ilk kez yapılan bir uygulamayla Tekirdağ Belediyesi ile Tekirdağ Şoförler ve otomobilciler odası tarafından ortaklaşa yılın şoförleri seçilen Cavit Kanar, Ali Kemallı,Ertuğrul Ceylan,Bedri Güler ve Orhan Akın’a Belediye Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç tarafından makamda plaket verildi.
 Plaket töreninde konuşan Başkan Dalgıç ‘Belediye olarak bu uygulamayı bundan sonra da devam ettireceğiz.

 Başarılı şoför arkadaşlarımızı kutluyorum.Kendilerine Kazasız belasız yıllar diliyorum’dedi.Plaket törenine Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Oda başkanı Mustafa Yavuz ile Ulaşımdan sorumlu başkan yardımcısı Sinan Çetiz ve Ulaşım Müdürü Günnur Vişne de katıldı.Paylaş

Sigara İzmariti Bu Hale Getirdi


TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'ne akraba ziyaretine giden 28 yaşındaki Fidan Çil gezmeye çıktığı sırada, çevredeki binalardan birinin balkonundan atılan sigara izmaritinin başına düşmesi sonucu saçları yandı.


Malkara'dan Çorlu'daki akrabalarını ziyarete gelen Fidan Çil, Camiatik Mahallesi Ferhat Kalfa Sokak üzerinde bulunan Gül Apartmanı'nın önünden geçerken, bir balkondan atılan sigara izmariti kafasına düştü. Saçları yanan Çil'in çığlıklar atarak ağlamaya başlaması üzerine yardıma koşan esnaf, kafasına su dökerek söndürdü.

Olay yerine çağırılan ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Fidan Çil'in saçlarının bir bölümünün yandığı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yaşadığı olay sonrası büyük korku yaşayan Çil'i doktorlar güçlükle sakinleştirdi.

Esnaf, Fidan Çil'in 'yandım' diyerek elini saçlarına götürdüğünü belirterek, "Bağırmaya başlayınca yanına geldik. Kafasındaki izmarit saçlarını yakmıştı. Eliyle söndürmeye çalıştı. Su dökerek ve üzerine mont kapatarak söndürdük" diye konuştu.

Çil'in şikayeti üzerine, polis, izmariti atanın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.Paylaş

NATO Petrol Boru Hattında Hırsızlık Girişimi

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde NATO petrol boru hattından akaryakıt çalan hırsızlar, güvenlik güçlerinin geldiğini görünce 30 ton akaryakıt aktardıkları kamyonu bırakıp kaçtılar.

Şarköy'ün Gölcük köyü sınırları içinden geçen NATO petrol boru hattı civarında yabancı kişileri gören köylüler, durumu İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi.

Jandarma ekiplerinin geldiğini gören ve kimlikleri henüz belirlenemeyen kişiler, NATO petrol boru hattından aktardıkları akaryakıt yüklü plakası açıklanmayan kamyonu bırakarak kaçtılar.

Olay yerinde yapılan incelemede, akaryakıt hırsızlarının ''hırsızlık kelepçesi'' denilen özel bir kelepçe ile boruyu patlattıkları ve buraya vana bağlayarak, yaklaşık 45 metre boru döşedikleri belirlendi.

Hırsızların NATO petrol boru hattından kamyona 30 ton akaryakıt aktardığı tespit edilen olayda, akaryakıt yüklü kamyona el konuldu.Paylaş

Alkollü Sürücü Tarlaya Uçtu


Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde Meydana Gelen Kazada, Aşırı Alkolllü Sürücü Direksiyon Başında Uyuyunca Tarlaya Uçtu. Sürücü, Vatandaşlar Tarafından Aracından Çıkartıldı.
Çorlu Tekirdağ arasındaki ulaşımı sağlayan karayolunun 15. kilometresinde meydana gelen kazada, Tekirdağ istikametine seyreden sürücü Recai Arıç, 59 UC 726 plakalı panelvan cinsi aracının direksiyonunda aşırı alkolün de etkisiyle uyuya kaldı. Arıç, aracı ile yol kenarındaki tarlada bulunan dere yatağına uçtu. Kaza sonrası direksiyon başında uyumaya devam eden sürücü Arıç'ı, yoldan geçen ve kazayı fark eden diğer vatandaşlar uyandırarak aracından çıkarttı.

Ancak uyandığında, kaza yaptığını fark eden aşırı alkollü sürücü Recai Arıç, cep telefonu ile yakınlarına haber vererek yardım istedi. Bu arada, olay yerine gelen polis ekipleri, yolda başka bir kazaya sebebiyet vermemek için güvenlik önlemleri alarak sürücü Arıç'ı gözaltına aldı.

Çekici vasıtasıyla dere yatağından çıkartılan araçta maddi hasar meydana gelirken, sürücü kazadan yara almadan kurtuldu.Paylaş

Girdikleri Fabrikanın Sahibini Hastanelik Eden İki Hırsız, Jandarmadan Kaçamadı


Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde Hırsızlar, Girdikleri İşyerinin Sahibini Demir Sopayla Döverek Hastanelik Etti. Fabrikadan Çok Sayıda Bilgisayar ve Bakır Bobinleri Çalmaya Çalışan Zanılılar, Zandarma Tarafından Yakalandı.
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde hırsızlar, girdikleri işyerinin sahibini demir sopayla döverek hastanelik etti. Fabrikadan çok sayıda bilgisayar ve bakır bobinleri çalmaya çalışan zanılılar, zandarma tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay Çorlu ilçesine bağlı Seymen köyü mevkiinde bulunan M.S.'ye ait pompa üretim fabrikasında meydana geldi. Sinan Ö.(28) ile arkadaşı Yüksel Y.(31), İstanbul'dan kiraladıkları 34 ZMB 42 plakalı otomobil ile Çorlu'ya geldi. Çorlu'da Seymen köyü mevkiinde bulunan pompa fabrikasının idari bölümüne giren zanlılar, bir adet ruhsatlı silah ile ofiste bulunan çok sayıda bilgisayarı arabaya yüklemek için çıkış kapısına taşıdılar. Fabrikadan çaldıkları çok sayıda bakır bobinleri de araçlarına yükleyen hırsızlar işyerinde bulunan güvenlik kameralarının kendilerini kayıt ettiğini fark edince kayıt bilgisayarını önce kırdılar daha sonra ise yaktılar. O esnada kontrol için fabrikasına gelen işyeri sahibi M.S. hırsızlarla karşı karşıya geldi. Hırsızlar tarafından terslenen M.S., Sinan Ö. ve Yüksel Y. tarafından demir çubuk ile dövüldü. M.S.'nin Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı'nı araması üzerine kısa sürede olay yerine gelen jandarma ekipleri hızla olay yerinden kaçan hırsızların peşine düştü. İki zanlı, çaldıkları eşyalarla birlikte kısa sürede yakalandı. Aldığı darbeler sonrasında hastaneye kaldırılan iş yeri sahibi ise yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. İki zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Paylaş

Helallik Aldığı Babasını Öldürdü



Tekirdağ'ın Saray ilçesine bağlı Büyükyoncalı beldesinde bir kişi, tartıştığı babasını helallik aldıktan sonra av tüfeğiyle ensesinden vurarak öldürdü.
Büyükyoncalı beldesinde yaşayan N.Ö, henüz belirlenemeyen bir nedenle babası Ş.Ö ile tartıştı.
Öldüreceğini söylediği babasından helallik isteyen ve üç defa helallik alan N.Ö, babasını ensesine av tüfeğiyle bir el ateş ederek öldürdü.

Daha sonra ormanlık bölgeye kaçtığı tespit edilen Ş.Ö, güvenlik güçleri tarafından cinayeti işlediği av tüfeğiyle birlikte yakalandı.

Daha önce hırsızlık ve uyuşturucu bulundurmak suçlarından 1 yıl cezaevinde kaldığı öğrenilen Ş.Ö, sevk edildiği adli makamca tutuklandı.Paylaş
haberler haberler
Powered by Blogger