Son Dakika

İÇME SUYU VE KANALİZASYON HATLARININ DEĞİŞİMİ SÜRÜYOR

Tekirdağ Belediyesi su kanalizasyon müdürlüğünün şehir merkezinde başlattığı içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yer değiştirme işlemi hızla devam ediyor. Altınova sahil yolunda demiryolunun geçtiği güzergahta içme suyu hatlarının deplase(yer değiştirme)işlemi tamamlanırken kanalizasyon hatlarının yer değiştirme işlemi de aralıksız sürdürülüyor. Kanalizasyon çalışmaları için kot farkından dolayı yolun 5 m derinliğinde kazılacağını belirten Tekirdağ Belediyesi Su Kanalizasyon işleri Müdürü Şeref İkbal ‘Değişimi yapılacak olan kanalizasyon hattının çapı 1200 mm uzunluğu da 850 metre olacak. Kanalizasyon çalışmaları uzun süreceğinden dolayı göğüs hastanesine giden alt yol yaklaşık 1 ay trafiğe kapatılacak.Buradaki trafik akışı Altınova’dan göğüs hastanesine geçici olarak açılan yoldan sağlanacak’ dedi.

Haber:Ferhat ERSAYINPaylaş

AK PARTİ TEKİRDAĞ İL YÖNETİMİ BELLİ OLDU

UZUN SÜREDEN BERİ BEKLENEN AKPARTİ TEKİRDAĞ İL YÖNETİMİ BELLİ OLDU. TÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU, SONER ÇİZEN İL BAŞKANI, TANSEL ÖZSOY SİYASİ HUKUKİ İŞL.SORM BŞK, MEHMET YURDANUR TEŞKİLATTAN SORM.BŞK, AHMET TÜRKOĞLU SEÇİM İŞLERİNDEN SORM.BŞK, CANER GÜNAY TANITIM VE MEDYADAN SORM.BŞK, ÖZGÜR YAVER DIŞ İLİŞKİLER DIŞ TEMS.SOR.BŞK, FATİH İNCE SOSYAL İŞLERDEN SORM.BŞK, ATİLLA KILIÇ YEREL YÖNETİMLERDEN SORM.BŞK, ATACAN ÇEBİ EKONOMİK İŞLERDEN SORM.BŞK, İBRAHİM SIRALI HALKLA İLİŞKİLERDEN SORM.BŞK, MEHMET UĞURLU MALİ İDARİ İŞLERDEN SORM.BŞK. 12 FARUK ÇAKAN AR-GE SORM.BŞK, HAKAN ŞIK İL GENEL SEKRETERİPaylaş

YOLLAR DÜZENLİ OLARAK YIKANIP TEMİZLENİYOR

Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Temizlik firması ekipleri, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Pazar olduğu günlerde Pazar yerlerini, iki günde bir de Hükümet Caddesi’ni trafiğin yoğun olmadığı sabah saatlerinde arazözle düzenli olarak yıkayıp temizliyor. Ayrıca her gün ana caddeler, Tredaş’a çıkan yol ve etrafı da arazözle ıslatılarak tozlar bastırılıyor. Tekirdağ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmail Erkaya, şehrin temizliği konusunda son derece duyarlı olduklarını belirterek, “Yolların temizliğine de büyük önem veriyoruz. Ana caddeler ve Pazar yerleri arazözle düzenli olarak yıkanıyor” dedi. Vatandaşlardan çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını da isteyen Erkaya, her türlü istek ve önerilerin 263 94 45 ve 258 59 69 no’lu telefonlara bildirilmesini de sözlerine ekledi.Paylaş

USTA TİYATROCU YILMAZ İÇÖZ VEFAT ETTİ

Tekirdağ Belediyesi Namık Kemal Bölge Tiyatrosu’nun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Yılmaz İçöz, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 76 yaşında hayata veda etti.
1933 yılında Adana’nın Kozan İlçesi’nde doğan, 1959 yılında Tekirdağ Bölge Tiyatrosu'nu kuran ve o günden bugüne yönetmenliğini yapan Yılmaz İçöz, 76 yaşında geçirdiği mide kanaması sonucu İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesi'nde hayata veda etti.
Yılmaz İçöz için Belediye Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törende Öğrencileri ve yakın arkadaşları Yılmaz İçöz’ü anlattı, taziyelerini dile getirdi. Tören sonunda İçöz’ün öğrencileri Yılmaz İçöz’ün naaşını selamladılar. Türk Tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan Yılmaz İçöz hayatı boyunca birçok oyun sahnelemiştir. Bunlardan bazıları, Kamp 17, Keşanlı Ali Destanı, Bir Şehnaz Oyun, Kadıncıklar, Anna Frank’ın Hatıra Defteri, İstanbul Efendisi, Söz Meclisten Dışarı, Kanlı Düğün, Merdiven, Kanlı Nigar, Ayı, Teklif ve Lüküs Hayat’tır. İçöz’ün sahnelediği Tahta Çanaklar adlı oyun, amatör tiyatrolar yarışmasında en iyi oyun seçilerek Türkiye birinciliği almıştır. Ayrıca, İçöz'ün kurduğu Tekirdağ Belediyesi Namık Kemal Bölge Tiyatrosu, ''en uzun ömürlü amatör tiyatro'' özelliği nedeniyle 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.
İçöz, Orta Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.Paylaş

TEKİRDAĞ'DA BALKAN KÜLTÜR ŞÖLENİ


Trakyalılar Vakfı tarafından organize edilen, Tekirdağ Belediyesi'nin katkı sağladığı Balkan Kültür Şöleni Sahil anfi tiyatroda gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Trakyalılar Vakfı Başkanı Merkez Valisi Ayhan Çevik, vakıf hakkında bilgiler verdi, deste verenlere teşekkür etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları tarafından bakla yöresi türkülerinin seslendirildiği program sonunda katılımından dolayı Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkan VEkili Oral Çelikkol ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamaettin Şenköylü adına Adnan Orak'a plaket verildi.Paylaş

BELEDİYE BEKLENEN AÇIKLAMAYI SONUNDA YAPTI


Son günlerde takım ayrılan yada ayrılmayı düşünen oyuncularla gündeme gelen Tekirdağspor da taraftarlar yeni sezon için umutsuzluğa kapılmıştı,hata bu yılda geçtiğimiz yıl gibi olacağı belediyenin kendi yöneteceği bir başkanı oraya koyup Tekirdağ sporun yine geçtiğimiz 5 yıl da olduğu gibi amatör liglerde mücadele edeceği haberleri yayılmaya başlamıştı.Konuyla ilgili belediye başkan yardımcısı Eyüp YİĞİTER in kapısını çaldık.

Yigiter Taraftarın Yüregine Su Serpti:

Başkan tüm camianın yüreğine su serpecek açıklamalarda bulundu.Sorularımızı yanıtlayan başkan Tekirdağ sporun mutlaka hak ettiği yere geleceğini bunun için çok ciddi projeler üstünde çalışıldığını belirtti.Başkan yardımcısı YİĞİTER başkan DALGIÇ Fransa dan döner dönmez harekete geçeceklerini söyledi.Takım ayrılan yada ayrılmayı düşünen futbolcularla ilgili sorumuzu da yanıtlayan YİĞİTER yeri dolmayacak oyuncu yoktur gerekirse daha iyilerini de getiririz her kez sabırlı olsun dedi.

Ferhat ErsayınPaylaş

VE FESTİVAL BÜTÇESİ BELLİ OLDU

45.Tekirdağ Kiraz Festivali, Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nın, Kültür Komisyonu üyelerinin ve Belediye Personelinin özverili çalışmalarıyla, başarıyla sonuçlandırılmıştır. Festival alanındaki düzenli organizasyon, halkımızın takdirini kazanmış, Türkiye’nin güçlü sanatçılarıyla gerçekleştirilen gece konserleri, Tekirdağ halkı tarafından yoğun ilgi görmüştür. Tekirdağ Belediyesi 5 günlük 45. Kiraz Festivalinde en yoğun programlarından birini uygulamıştır. Yurtiçi ve yurtdışından gelen yaklaşık 900 kişilik misafir, Festival süresince yakın ilgi gösterilerek ağırlanmıştır.
Festival hazırlık süresinin son derece kısa olmasına rağmen, Kiraz Festivali organizasyonunun panayır havasından çıkarılması konusundaki gayretlerimiz büyük ölçüde başarıya ulaşmış ve takdirle karşılanmıştır. Stantların düzenli olarak yerleştirilmesi, yaşanan ekonomik krize rağmen esnafımıza olumlu katkılar sağlamış, şikayete neden olan görüntü kirliliği ortadan kaybolmuştur.
45. Tekirdağ Kiraz Festivali 857.758,00 TL.lık bir bütçe ile gerçekleştirilmiş olup, elde edilen 555.758,00 TL.lık gelir sonrası Tekirdağ Belediyesi’nin kasasından 302.000,00 TL.lık festivale katkı sağlanmıştır. Festivale bir önceki yıl Tekirdağ Belediyesi tarafından yapılan maddi katkı, bu yıl daha makul rakamlara çekilmiş olup, geçtiğimiz yıla göre Tekirdağ Belediyesinin kasasından çıkan rakam düşmüştür. Sponsorluk gelirleri firmalar tarafından bir yıl önceden belirlendiği için, bu yıl sürenin kısa olması nedeniyle istenilen ölçüde yararlanılamamıştır. Önümüzdeki 46. Tekirdağ Kiraz Festivali’nde belediyemizin maddi katkısını en aza indirmek için çalışmalarımıza şimdiden başlamış bulunmaktayız.
Tekirdağ halkına, festival süresince yaşanan ufak tefek olumsuzluklara gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür ediyor, gelecekte halkımızla birlikte daha başarılı organizasyonlara imza atacağımıza inanıyoruz. Ayrıca Festival organizasyonuna katkı sağlayan İl Festival Komitesinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.
Haber:Ferhat ERSAYINPaylaş

Ve Korkulan Oldu

27 haziran tarihinde domuz gribi şüphesiyle Tekirdağ Devlet Hastanesinde müşade altına alınan avustralyalı gurbetçinin tahlil sonuçları pozitif çıktı.
Tekirdag Devlet Hastanesinin belirli kısımları karantinaya alırken hastane yönetimi görüntü alma yasağı getirdi.Paylaş

Yeni Vali Zübeyir Kemelek Makamına Geçti.


SON ALINAN VALİLER KARARNAMESİYLE BERABER KONYA VALİSİ OLARAK ATANAN AYDIN NEZİH DOGAN'IN YERİNE ATANAN ESKİ OSMANİYE VALİSİ ZÜBEYİR KEMELEK GÖREVİNE BASLADI.
TEBRİK VE TAZİYELERİ KABUL EDEN TEKİRDAĞ VALİSİ SAYIN ZÜBEYİR KEMELEK'İ 59HABER AİLESİ OLARAK TEBRİK EDER TEKİRDAĞ ADINA YAPACAĞI ÇALIŞMALARDA BAŞARILAR DİLERİZ.Paylaş
haberler haberler
Powered by Blogger