Son Dakika

USTA TİYATROCU YILMAZ İÇÖZ VEFAT ETTİ

Tekirdağ Belediyesi Namık Kemal Bölge Tiyatrosu’nun kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Yılmaz İçöz, geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 76 yaşında hayata veda etti.
1933 yılında Adana’nın Kozan İlçesi’nde doğan, 1959 yılında Tekirdağ Bölge Tiyatrosu'nu kuran ve o günden bugüne yönetmenliğini yapan Yılmaz İçöz, 76 yaşında geçirdiği mide kanaması sonucu İstanbul Bakırköy Devlet Hastanesi'nde hayata veda etti.
Yılmaz İçöz için Belediye Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törende Öğrencileri ve yakın arkadaşları Yılmaz İçöz’ü anlattı, taziyelerini dile getirdi. Tören sonunda İçöz’ün öğrencileri Yılmaz İçöz’ün naaşını selamladılar. Türk Tiyatrosunun önemli isimlerinden biri olan Yılmaz İçöz hayatı boyunca birçok oyun sahnelemiştir. Bunlardan bazıları, Kamp 17, Keşanlı Ali Destanı, Bir Şehnaz Oyun, Kadıncıklar, Anna Frank’ın Hatıra Defteri, İstanbul Efendisi, Söz Meclisten Dışarı, Kanlı Düğün, Merdiven, Kanlı Nigar, Ayı, Teklif ve Lüküs Hayat’tır. İçöz’ün sahnelediği Tahta Çanaklar adlı oyun, amatör tiyatrolar yarışmasında en iyi oyun seçilerek Türkiye birinciliği almıştır. Ayrıca, İçöz'ün kurduğu Tekirdağ Belediyesi Namık Kemal Bölge Tiyatrosu, ''en uzun ömürlü amatör tiyatro'' özelliği nedeniyle 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.
İçöz, Orta Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.Paylaş

0 Response to "USTA TİYATROCU YILMAZ İÇÖZ VEFAT ETTİ"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger