Son Dakika

Kaldırımda Hayat Kurtardı

Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde pratisyen doktor olarak görev yapan Muhammed Haşim, iş başvurusunda bulunmak için geldiği Tekirdağ’da kaldırımda kalp krizi geçiren 67 yaşındaki Erdoğan Pehlivanoğlu’na yaptığı müdahale ile hayatını kurtardı.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitiren 30 yaşındaki Dr. Muhammed Haşim, üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre Türkiye'de çalıştı. Bu süre içinde bir Türk kızı ile evlenen Dr. Haşim daha sonra eşi ile birlikte Doğu Türkistan’a döndü ve doktorluk mesleğini burada yapmaya devam etti. Orada olayların çıkması üzerine Dr. Muhammed Haşim, Türklere yapılan Çin zulmü sonucunda eşi ile birlikte Türkiye'ye dönüp burada çalışma kararı aldı.

Arkadaşlarının yönlendirmesi üzerine Tekirdağ'da bir özel hastanenin doktor aradığını öğrenen Dr. Haşim, hastaneye gelerek iş başvurusunda bulundu. İş başvurusunun ardından eşi ile birlikte caddede yürümeye başlayan Dr. Muhammed Haşim, caddede Erdoğan Pehlivanoğlu'nun kalp krizi geçirdiğini gördü. Kaldırımda kalp masajı yapan Dr. Haşim, suni teneffüs de yaparak Pehlivanoğlu'nu hayata döndürdü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalesi yapılan Erdoğan Pehlivanoğlu’nu Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Daha önce bir defa kalp ameliyatı olan ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Pehlivanoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Dr. Haşim'in iş başvurusunda bulunduğu özel hastanenin Başhekimi Ekrem Çömez, “Bize sözlü olarak başvuruda bulundu. Biz de gerekli evraklarla tekrar gelmesini istedik. Bugün ya da yarın evraklarını getirerek iş başvurusunu yapmasını bekliyoruz” dedi.Paylaş
haberler haberler
Powered by Blogger