Son Dakika

46. Tekirdağ Kiraz Festivali Sona Erdi

46. Tekirdağ Kiraz Festivali gece konserleri muhteşem bir finalle son buldu. Gece Konserlerinin finalinde Bengü ve Edip Akbayram fırtınası vardı. Ünlü sanatçıların performansı ayakta alkışlandı. Şarkıcı Bengü dansçıları ile birlikte sergilediği performansla büyük beğeni toplarken, Müziğin duayenlerinden Edip Akbayram'ın söylediği birbirinden güzel türküler ayakta alkışlandı. Sunucu Esra Erol'da festivaldeki sunumu ve yaptığı esprilerle vatandaşların büyük beğenisini kazandı.
Paylaş

Doğum Sırasında Sinirleri Zedelenen Bebek Felç Oldu


TEKİRDAĞ'da 5 ay önce gerçekleşen doğum sırasında dünyaya gelen kız bebek Yağmur Yıldırım'ın sağ kol sinirleri zedelendiği için kısmı felçli olduğu ileri sürüldü. Ailenin şikayeti üzerine doğumu gerçekleştiren doktor hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Tekirdağ'da yol inşaat şirketinde işçi olarak çalışan 33 yaşındaki Yaşar Yıldırım, 30 yaşındaki eşi Güvercin Yıldırım'ı 7 aylık hamileyken sancıları artması üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi Kadın Doğum Bölümü'ne götürdü. Yıldırım'ı muayene eden Jinekolog Operatör Doktor Ernur Ferizcan, bebek büyük olduğu için rahmin çocuğu taşımadığını söyledi. 2 ay kontrol altında tutulan 2 çocuk annesi Yıldırım, sancılarının atması üzerine doğumhaneye alındı.

SİNİRLERİNE ZARAR VERİLDİ

Doktor Ernur Ferizcan tarafından yapılan doğumda vakum kullanılarak bebek anne karnında çekilmek istendi. İddiaya göre doğum sırasında vakum Yıldırım ailesinin 3 kilo doğan kızlarının sağ kolundaki sinirlerine zarar verdi. Doğumdan sonra Yağmur adını verdikleri kızlarının kolunun tutmadığını fark eden aile yeniden doğumu gerçekleştiren doktora başvurdu. Doktorun, "6 ay bekleyin iyileşir" sözlerine ikna olmayan aile, çocuklarını önce Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, daha sonra ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdü. Aile Çapa'da yapılan tetkiklerde kızlarının doğum esnasında sinirleri zarar gördüğü için sağ kolunu felç olduğunu öğrendi.

Çocuklarının tedavisi için mücadele başlatan Yıldırım ailesi bir yandan da doğumu gerçekleştiren doktor hakkında şikayetçi oldu. Ailenin savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından doktor hakkında adli ve idari soruşturma açıldı.

6 AY İÇİNDE İYİLEŞİR DEDİ FELÇLİ KALDI

Kızının iyileştirmek için hastane hastane dolaştıklarını kaydeden baba Yaşar Yıldırım, "Vakumla çocuğum anne karnında çekildiği için bu esnada çocuğumun sağ kolundaki sinirleri zarar gördü. Çocuğumun sağ kolu felçli kaldı. Çapa Tıp Fakültesi'nin verdiği raporda çocuğum doğum esnasında felç kaldığı belirlendi. Doğumu gerçekleştiren doktor bize 6 ay içinde iyileşir dedi. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Olayla ilgili Cumhuriyet savcılığı ve hastane soruşturma başladı" dedi.

Göz yaşları içinde yaşadıklarını anlatan 3 çocuk annesi Güvercin Yıldırım, "Bebeğim 7 aylıkken sancılandım, doktora başvurdum. 3 gün devlet hastanesinde yattıktan sonra taburcu edildim. Tekirdağ Devlet Hastanesi doktoru Jinekolog Operatör Doktor Ernur Ferizcan, özel muayenesinde beni ultrasona koydu, 'Rahim bebeği taşımıyor, rahim içinde kanamalar var.' dedi. 2 ay hastaneye gidip geldim. Sürekli sancı çektiğim için bebeğin sezaryenle alınmasını söyledim. Doktor sezaryanın yasak olduğunu normal doğum yapılacağını söyledi. Evde sancılandım hastaneye gittim beni hemen doğuma aldılar. Doktor 2 aylık sürede beni sadece bir defa kendi muayenesinde ultrasona koydu" dedi.

Doktorun olaydan sonra sürekli kendilerinden kaçtığını iddia eden Anne Yıldırım, "Beni bir defa olsun devletin ultrasonuna koyup da çocuğumun durumuna bakmadı. Doğum gerçekleşmeyince çocuğa vakum taktı. Üçüncü seferde çocuğumu vakumla aldı. Çocuğumun sinirleri vakumla zedelendiği için sağ kolu felçli kaldı. Ben sadece çocuğum kolunu istiyorum. O doktordan da insanlık istiyorum. Beni bir kere arayıp çocuğumun durumunu sormadı. Hastaneye gidiyoruz bizden sürekli kaçıyor. Bana 6 ay evinde otur çocuğun düzelecek dedi. Hata yapmış olabilir ben sadece insanlık istiyorum" diye konuştu.

Çocuğunun kolunun felçli olmasında diğer 2 çocuğun da etkilendiğini belirten Anne Yıldırım, "Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Yeni bebek doğduğunda bana 'Anne bu bebeğinde kolu sakat mı?' diye soruyorlar" dedi. Yıldırım ailesinin 3 çocuğunda ortancası olan 6 yaşındaki Sıla, kardeşini iyileşmesi için sürekli eline masaj yapıyor.

DOKTOR: AİLE BOŞ YERE SIKINTI YAPIYOR İYİLEŞİR

Bebeği kurtarmak için vakum yöntemini kullandıklarını ifade eden Jinekolog Operatör Doktor Ernur Ferizcan, "Bebeğin doğum esnasında kalp atışları bozuldu. O anda acil çıkarmamız lazımdı. Boyun sinirleri zedelendi. Bu her doğumda olabilecek komplikasyondur. Çocuğu canlı çıkarmak mı iyi kolu zedelenmiş olarak çıkarmak mı? ama 6 ayda bebek iyileşir. Acil doğumlarda bu yöntem uygulanır. Aile boş yere sıkıntı yapıyor, bebek 6 ayda iyileşir" diye konuştu. (Doğan Haber Ajansı)Paylaş
haberler haberler
Powered by Blogger