Son Dakika

Belediyemizden Ücretsiz Tiyatro

Tekirdağ Belediyesi kültür ve sanat etkinliklerini aralıksız sürdürüyor. Birikim Tiyatrosu Günün Adamı adlı komedi oyunu 18 Şubat 2010 Perşembe günü Belediye Kültür Merkezi Salonunda  18:00-20:45 saatlerinde iki seans olarak Tekirdağ’da tiyatro severlerle buluşacak. Haldun Taner’in yazdığı oyunu H.Sevim Işık yönetecek. Tiyatroya gitmek isteyen vatandaşlar Otogar yanında bulunan Tekirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğünden veya 0 282 258 60 09 veya 0 541 381 92 65 numaralı telefonlardan bilgi alabilecekler.
Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç , kültür ve sanat etkinliklerine ücretsiz tiyatrolarla devam ettiklerini belirterek, tiyatroya tüm sanatseverleri davet etti.
Paylaş

Marmara Denizi araştırmaları sonuçlandı

Erdal-Sevinç İnönü Vakfı tarafından gerçekleştirilen, ‘Marmara Denizi’nin değişen oşinografik şartlarının izlenmesi’ Marem projesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen araştırmalar sonuçlandı. Tekirdağ Belediyesi’nin de destek verdiği araştırmaların sonuçları Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bir toplantı ile basına duyuruldu. Araştırma sonuçları ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Dinçer Gülen ve Hidrobiyolog Levent Artüz, Tekirdağ Bölgesi’nin oşinografik verileri göz önüne alındığında Marmara Denizi’ndeki oksijen değerlerinin suda olması gereken değerlerin altında olduğunu, Marmara Denizi için bölgede gerekli önlemlerin alınıp çevre mevzuatı çerçevesince atık uzaklaştırma metodlarının benimsenmesi gerektiğini söylediler.
Araştırmaların verilerinin kendileri için bir dayanak oluşturacağını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ta, “Tekirdağ Belediyesi olarak biz, Marmara Denizi’nin temizliği konusunda üzerimize düşen çalışmaları yapma gayreti içerisindeyiz. Özellikle bir turizm kenti olmasını hedeflediğimiz Tekirdağ’da deniz temizliği son derece önemli. Bu anlamda biyolojik arıtma için proje çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter, Haldun Güler, Mehmet Özen ve Sinan Çetiz’in yanı sıra Erdal-Sevinç İnönü Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Güneş Gürseler de katıldılar.
Paylaş

Kayganlaşan Yolda Otomobil Takla Attı, 2 Kişi Yaralandı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, yağmur ardından kayganlaşan yolda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Çorlu Çerkezköy yolu İstanbul bağlantı yolu mevkiinde meydana gelen kazada; Çorludan Çerkezköy istikametine gitmekte olan Ramazan Kara (52) yönetimindeki 59 YL 957 plakalı otomobil, çöplük mevkiine geldiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetmesi ile devrildi.
Kazada, otomobil sürücüsü Ramazan Kara yara almadan kurtulurken, otomobilde bulunan Fatih Kara (19) ve Bahar Akyüz (23) yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Çorlu Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.Paylaş
haberler haberler
Powered by Blogger