Son Dakika

Tekirdağ'a atanan Vali Zübeyir Kemelek kimdir?

1954 Yılında Çorum İli İskilip ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1981 Yılında Samsun Valiliğinde Kaymakamlık stajına başladı. Bafra Kaymakamlık refikliği, Espiye Kaymakamlık Vekilliği görevlerinde bulundu.
Sırasıyla ;Şabanözü, Nazımiye, Iğdır Kaymakamlıklarında bulundu. 1990 yılında İçişleri Bakanlığı Şube Müdürlüğüne atandı. İller İdaresi Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 1999 Yılında Kayseri Vali Yardımcısı olarak atandı.
Son olarak 2004 Yılı ekim ayından itibaren Ümraniye Kaymakamlık görevini yürüttükten sonra Osmaniye Valisi olarak atandı.. Evli ve iki erkek, bir kız çocuğu babasıdır.Paylaş

Şöhretler Tekirdağda

ŞÖHRETLER KARMASI FUTBOL KARŞILAŞMASI
14 Haziran Pazar Günü
Saat:18.00
Yer:Namık Kemal Stadyumu

45.Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen şöhretler karması futbol karşılaşması için 4 büyük takım eski futbolcularının yanı sıra Kurtlar Vadisi oyuncularından memati(gürkan uygun) bir zamanlar şanlı Tekirdağsporun forması için ter döken Nihat kaptan, Ziver kaptan, tatar Cengiz, kaleci Erhan, gibi eski oyuncuların forma giymesi bekleniyor.Paylaş

Vurgunu Kriz Ortaya Çıkardı

ÇOBAN ve çaycıların adına kurdukları şirketlerle devleti 40 milyon lira dolandırdıkları iddiasıyla mali müşavir B. Sunay ile birlikte İstanbul’da bir vergi dairesinin müdür yardımcısı ile 3 memurun da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Vergi Dairesi Müdürlüğü, Ticaret Odasına kayıtlı 60 şirketin tüm dünyayı saran ekonomik kriz sırasında ihracatlarını arttırmaları üzerine inceleme başlattı. Yapılan incelemelerde, şirketlerin paravan olduğu tespit edildi. Araştırma sonunda şirketlerin vekaletlerinin B. Sunay’a ait mali müşavir bürosunda olduğunu belirlendi. Sunay’ın liderliğini yaptığı hayali ihracat firmalarının Tekirdağ’da A.H, C.G, K.M, R.Z ile, A.K isimli bir kadının kimlik bilgilerinden faydalanılarak kurulduğunu tespit edildi. Şebekenin, İstanbul’da kahvelerde buldukları kişileri sigortalamak amacı ile kandırarak kimlik bilgilerini alıp adlarına paravan şirketi kurduğu anlaşıldı. Bu kişiler üzerinden kurulan tekstil şirketleri adına fatura bastıran hayali ihracat çetesi, yurt dışına 3 yılda 500 milyon lira ihracat yapış gibi göstererek 40 milyon lira KDV iadesi aldığı anlaşıldı.Paylaş

8 İlin Valisi Merkeze Alındı

Bakanlar Kurulu Kararına Göre, 8 İlin Valisi Merkeze Alınırken, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Osmaniye Valiliği'ne Atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararnamesine göre, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Kırşehir Valisi M.Lütfullah Bilgin, Nevşehir Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Uşak Valisi M.M.Kayhan Kavas ve Kırıkkale Valisi M.Bahrettin Demirer merkeze alındı.

Amasya Valisi M. Celalettin Lekesiz Hatay'a, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu Kırklareli'ne, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen Tunceli'ye, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Kırşehir'e Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş Aydın'a, Konya Valisi Osman Aydın Nevşehir'e, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz Amasya'ya, Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan Konya'ya, Trabzon Valisi Nuri Okutan Şanlıurfa'ya, Tunceli Valisi Mustafa Yaman Giresun'a, Van Valisi Özdemir Çakacak Uşak'a, Batman Valisi Dr. Recep Kızılcık Trabzon'a, Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek Tekirdağ'a, Develi Kaymakamı Ahmet Turhan Batman'a, Nizip Kaymakamı Hakan Yusuf Güner Kırıkkale'ye, Mülkiye Başmüfettişi Ahmet Kara Kars'a, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu Van'a, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ali Kolat Sivas'a, Mülkiye Başmüfettişi Yılmaz Arslan Balıkesir'e, Mülkiye Başmüfettişi Doç. Dr. M. Ulvi Saran Malatya'ya, Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Yemlihalıoğlu de Artvin'e atandı.Paylaş

Bu denizanasının ölüsüne bile dokunmayın

İlk kez İzmit Körfezi'nde görülen ve sayısı hızla artan zehirli "Pusula Denizanası" Çanakkale Boğazı'nın ardından bu kez de Tekirdağ'da görüldü...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan, Çanakkale Boğazı'nda görülen kahverengi denizanalarıyla temasta bulunanların ilk yardım servislerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Alparslan, yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesi Hamzakoy sahilinde görülen denizanalarına, Tekirdağ bölgesinde de rastlandığını söyledi.

Denizanalarının başta deniz kirliliğinin yaşandığı bölgelerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Alpaslan, “Denizlerin altı çölleşse bile denizanaları üremeye devam edecektir. Öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor” dedi.

"ÖLÜSÜNE DAHİ DOKUNMAYIN"
Kahverengi denizanalarının tehlikeli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alparslan, şöyle konuştu:
“Denizanalarının bulunduğu yerlerde yüzülmemesi gerekmektedir. Denizanalarının ölüsüne dahi dokunmamak gerekiyor. Temas edilmesi halinde ise amonyak, sirke gibi maddeler ile temas edilen bölgenin temizlenmesi gerekiyor. Ama en iyisi ilk yardım ünitesine gitmek. Özellikle göz ve hassas bölgelerin denizanasıyla temas etmemesi gerekir.”Paylaş

Film İzler Gibi Ceset Çıkarılışını İzlediler

Boğulan Gencin Cesedinin Çıkarılışını Nehrin İki Kıyısında ve Köprü Üzerinde Toplanan Yüzlerce Kişi Sanki Açık Hava Konseri İzler Gibi İzledi.
Boğulan Gencin Cesedinin Çıkarılışını Nehrin İki Kıyısında ve Köprü Üzerinde Toplanan Yüzlerce Kişi Sanki Açık Hava Konseri İzler Gibi İzledi.

Edirne'de dün yüzme bilmediği halde serinlemek amacıyla arkadaşlarıyla birlikte gittiği Tunca Nehri'ne giren ve akıntıya kapıldıktan sonra kaybolan çocuğun cesedine ulaşıldı. Cesedin çıkarılışını nehrin iki kıyısında ve köprü üzerinde toplanan yüzlerce kişi sanki açık hava konseri izler gibi izledi.

Gazimihal semtindeki köprünün altında dün arkadaşlarıyla serinlemek amacıyla Tunca Nehri'ne girdikten sonra akıntıya kapılan Cumhuriyet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Hikmet Güldeniz'in (14) cesedi, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekiplerince, 2 metre derinlikte çamura saplanmış bulundu.

Görüş mesafesinin sıfır olduğu noktada bulunan Gülmez'in cesedi, savcılığın talimatıyla Edirne Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gülmez'in cesedinin çıkarıldığı sırada ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi.Paylaş

3 dosyadan yargılanacaklar

'İhaleye Fesat Karıştırmak' iddiasıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 2 gün boyunca sorgulanan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Fen İşleri Müdürü A.G. ve müteahhitler S.D. ile H.A.E. tutuklanarak Silivri L Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Aynı iddia ile gözaltına alınan Kapaklı Belediyesi İhale Komisyonu üyeleri Satın Alma Müdür Vekili, Zabıta Müdür Vekili, Su ve Kanalizasyon İşleri Sorumlusu ile Fen İşleri Teknikeri ise, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

3 DOSYADAN İFADE VERDİLER

Anıt Mezar, Kazak Gölü Mesire Alanı ve Belediye Hizmet Binası ek imalathanesi olmak üzere 3 ayrı işin yapımına, ihale tarihi gelmeden, gözaltındaki müteahhit H.A.E.'nin firması tarafından başlandığı iddiaları hakkında mahkemeye bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sözkonusu işlere aciliyetleri dolayısıyla erken başladıklarını, kesinlikle maddi bir çıkar ilişkisi içine girmediklerini dile getirirken, Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü A.G. ile diğer iki müteahhit de, benzer yönde ifadeler verdiler.

YARGILAMA TUTUKSUZ YAPILSIN

Mandalı ve beraberindeki 3 kişiyi savunan 3 avukat ise, ihalelerde herhangi bir yolsuzluk olmadığını, maddi hatalar yapıldığını ve hataların da müvekkilleri tarafından kabul edildiğini, dolayısıyla delilleri karartma gibi ihtimallerin de ortadan kalktığını dile getirerek, yargılamanın tutuksuz yapılmasını talep ettiler.

İTİRAZ SÜRESİ BAŞLADI

Ancak, Savcılığın tutuklama talebiyle sevkettiği mahkeme, Belediye Başkanı Mandalı ve diğer 3 şahsa isnat edilen suçlamanın niteliği, mevcut delil itibariyle kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması ve delillerin karartılma ihtimallerini gerekçe göstererek, avukatların, 'Kefaletle Serbest Bırakılma ve 'Tutuksuz yargılanma' taleplerini reddetti. Yargılamayı yapan İcra Hakimi, Mandalı ve beraberindekilerin tutuklanmasına karar verirken, şahısların yakınları ya da müdafileri tarafından 7 günü içinde verilecek itiraz dilekçesinin değerlendirileceğine, gerektiğinde reddi halinde re'sen Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderileceğine hükmetti.

GÖZYAŞI VE ALKIŞLARLA

Mandalı ve beraberindekilerin tutuklanma kararı Adliye önünde bekleyen yaklaşık 500 kişiyi de hüzünlendirdi. Mandalı ve diğer şahısların jandarma nezaretinde Adliye kapısından belirmesi üzerine bazı yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Başkan Mandalı'yı cezaevine alkışlarla uğurlayan kalabalık grup, Başkan Mandalı lehine sloganlar attılar. Alkışlar karşısında neşelen Başkan Mandalı'nın da, kendisini alkışlayanlara gülerek ve el sallayarak karşılık verdiği gözlendi.

AVUKATI KARARI ELEŞTİRDİ

Mandalı ve beraberindekiler Silivri L Tipi Cezaevi'ne, tahsis edilen sivil plakalı bir araç ile gönderilirken, Mandalı'nın Avukatlarından İbrahim Ordu, kararın siyasi olduğunu iddia ederek ‘’Biz meselede herhangi bir yolsuzluk olduğunu düşünmüyoruz. Sadece maddi hata var ve bunu kendisi de kabul ediyor. Buradaki maddi hata da apaçık belli. Dolayısıyla meselenin siyasi bir boyutu olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

KUTU KUTU KUTU KUTU
SERBEST KALSA KAPAKLI'YA KADAR YÜRÜYECEKTİ
*****
Dün Silivri L Tipi Cezaevi'nde ikinci gecesini geçiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı Çerkezköy Adliyesi'nde eşi Fatma Mandalı biran olsun yalnız bırakmadı. İrfan Mandalı'nın kulağına "Adliye önünde bekleyen yoğun bir kitle var. Hepsi de sana olan güvenini dile getiriyor." sözlerini fısladayan Fatma Mandalı'nın aldığı cevap da ilginç oldu. Başkan Mandalı, "Ben serbest kalacağım, Adliye'nin önünden Kapaklı'ya kadar hep birlikte yürüyelim." dedi, ama mahkemeden tutuklama kararı çıkınca, Kapaklı'ya kadar yürümeye hazırlanan kalabalık, Mandalı'yı alkışlarla uğurlamakla yetinmek zorunda kaldı.
çerkezköyhaberPaylaş
haberler haberler
Powered by Blogger