Son Dakika

3 dosyadan yargılanacaklar

'İhaleye Fesat Karıştırmak' iddiasıyla İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 2 gün boyunca sorgulanan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Belediye Fen İşleri Müdürü A.G. ve müteahhitler S.D. ile H.A.E. tutuklanarak Silivri L Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Aynı iddia ile gözaltına alınan Kapaklı Belediyesi İhale Komisyonu üyeleri Satın Alma Müdür Vekili, Zabıta Müdür Vekili, Su ve Kanalizasyon İşleri Sorumlusu ile Fen İşleri Teknikeri ise, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

3 DOSYADAN İFADE VERDİLER

Anıt Mezar, Kazak Gölü Mesire Alanı ve Belediye Hizmet Binası ek imalathanesi olmak üzere 3 ayrı işin yapımına, ihale tarihi gelmeden, gözaltındaki müteahhit H.A.E.'nin firması tarafından başlandığı iddiaları hakkında mahkemeye bilgi veren Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sözkonusu işlere aciliyetleri dolayısıyla erken başladıklarını, kesinlikle maddi bir çıkar ilişkisi içine girmediklerini dile getirirken, Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü A.G. ile diğer iki müteahhit de, benzer yönde ifadeler verdiler.

YARGILAMA TUTUKSUZ YAPILSIN

Mandalı ve beraberindeki 3 kişiyi savunan 3 avukat ise, ihalelerde herhangi bir yolsuzluk olmadığını, maddi hatalar yapıldığını ve hataların da müvekkilleri tarafından kabul edildiğini, dolayısıyla delilleri karartma gibi ihtimallerin de ortadan kalktığını dile getirerek, yargılamanın tutuksuz yapılmasını talep ettiler.

İTİRAZ SÜRESİ BAŞLADI

Ancak, Savcılığın tutuklama talebiyle sevkettiği mahkeme, Belediye Başkanı Mandalı ve diğer 3 şahsa isnat edilen suçlamanın niteliği, mevcut delil itibariyle kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut olguların bulunması ve delillerin karartılma ihtimallerini gerekçe göstererek, avukatların, 'Kefaletle Serbest Bırakılma ve 'Tutuksuz yargılanma' taleplerini reddetti. Yargılamayı yapan İcra Hakimi, Mandalı ve beraberindekilerin tutuklanmasına karar verirken, şahısların yakınları ya da müdafileri tarafından 7 günü içinde verilecek itiraz dilekçesinin değerlendirileceğine, gerektiğinde reddi halinde re'sen Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderileceğine hükmetti.

GÖZYAŞI VE ALKIŞLARLA

Mandalı ve beraberindekilerin tutuklanma kararı Adliye önünde bekleyen yaklaşık 500 kişiyi de hüzünlendirdi. Mandalı ve diğer şahısların jandarma nezaretinde Adliye kapısından belirmesi üzerine bazı yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Başkan Mandalı'yı cezaevine alkışlarla uğurlayan kalabalık grup, Başkan Mandalı lehine sloganlar attılar. Alkışlar karşısında neşelen Başkan Mandalı'nın da, kendisini alkışlayanlara gülerek ve el sallayarak karşılık verdiği gözlendi.

AVUKATI KARARI ELEŞTİRDİ

Mandalı ve beraberindekiler Silivri L Tipi Cezaevi'ne, tahsis edilen sivil plakalı bir araç ile gönderilirken, Mandalı'nın Avukatlarından İbrahim Ordu, kararın siyasi olduğunu iddia ederek ‘’Biz meselede herhangi bir yolsuzluk olduğunu düşünmüyoruz. Sadece maddi hata var ve bunu kendisi de kabul ediyor. Buradaki maddi hata da apaçık belli. Dolayısıyla meselenin siyasi bir boyutu olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

KUTU KUTU KUTU KUTU
SERBEST KALSA KAPAKLI'YA KADAR YÜRÜYECEKTİ
*****
Dün Silivri L Tipi Cezaevi'nde ikinci gecesini geçiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'yı Çerkezköy Adliyesi'nde eşi Fatma Mandalı biran olsun yalnız bırakmadı. İrfan Mandalı'nın kulağına "Adliye önünde bekleyen yoğun bir kitle var. Hepsi de sana olan güvenini dile getiriyor." sözlerini fısladayan Fatma Mandalı'nın aldığı cevap da ilginç oldu. Başkan Mandalı, "Ben serbest kalacağım, Adliye'nin önünden Kapaklı'ya kadar hep birlikte yürüyelim." dedi, ama mahkemeden tutuklama kararı çıkınca, Kapaklı'ya kadar yürümeye hazırlanan kalabalık, Mandalı'yı alkışlarla uğurlamakla yetinmek zorunda kaldı.
çerkezköyhaberPaylaş

0 Response to "3 dosyadan yargılanacaklar"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger