Son Dakika

ALTINOVA GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR


BU YIL 5. DÜZENLENECEK OLAN TURNUVAYA 10 TAKIM KATILIYOR.

KATILACAK TAKIMLAR: A GRUBU:ADIYOK CAFE, ATA MOBİLYA, BEYGİR AHMET, ALTINOVA2, ÇINARLI ÇEŞME

B GRUBU:VANDALLAR, ALTINOVA1, BEKSAN, HOCALAR, SERKAN

5 ERLİ 2 GRUPTA OYNANACAK KARŞILAŞMALAR SONUNDA GRUPLARINDA İLK 2 YE GİREN TAKIMLAR YARI FİNALE YÜKSELECEK.

TURNUVA 6 HAZİRAN SAAT 18:00 DA ADIYOK CAFE-ALTINOVA2 TAKIMLARI ARASINDA OYNANACAK KARŞILAŞMAYLA BAŞLAYACAK.
GÜNÜN 2. KARŞILAŞMASI B GRUBUNUN İDDALI TAKIMLARINDAN VANDALLAR-HOCALAR ARASINDA BAŞLAYACAK BU KARŞILAŞMANIN BAŞLAMA SAATİ 19:00.

KARŞILAŞMALAR ALTINOVADA SALAT ÇİM SAHASINDA YAPILACAK.Paylaş

Bürokraside Önemli Atamalar

Çeşitli kuruluşlarda yapılan atama ve görevden almalara ilişkin kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Kasım Künkül ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cünedioğlu başka görevlere atanmak üzere görevlerinden alındı.

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcılığına Zafer Alter atandı.

Maliye Başmüfettişliklerine ise Yıldırım Bozbıyık, Osman Kırbıyık, Umut Varlı ve Serkan Erdinç getirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine de çeşitli atamalar yapıldı. Osman Murat Süslü İzmir, İsmet Taymuş Tekirdağ, Nizamettin Duran Gümüşhane, Emin Özatak Ardahan, Abdurrahman Akyüz Ordu, Ahmet Varol Aksaray, İbrahim Acar Antalya, Necmettin Kurt Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü oldular.Paylaş

Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı. Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın Başkanlığında meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda ilimiz tarihinin tanıtılması ve araştırılmasında büyük hizmetleri bulunan Namık Kemal Derneği Başkanı Mehmet Serez’in TBMM üstün hizmet ödülüne aday gösterilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Kent konseyine Müzeyyen Gürkan, Erdinç Tokatlı, Mustafa Turhan, Oral Çelikkol, Sami Durhan, Neşet Erdoğan, Ercan Kısa, Meral Özdemir ve Ali Kılıç seçildiler. Tekirdağ Belediye Meclisi 1 aylık tatilin ardından ağustos ayında işbaşı yapacak.Paylaş

Lösemili Çocuklar Vakfı


Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından, 8. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında Tekirdağ da yürüyüş gerçekleştirildi.
Tuğlalı Park önünden başlayarak Peştemalci Caddesi girişinden dönülerek tekrar Tuğlalı Park önünde biten yürüyüşe Valimiz Sayın Aydın Nezih DOĞAN, Hanımefendi Sayın Hatice DOĞAN, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve eşleri Sayın Münevver DALGIÇ ın yanında çok sayıda kişi katıldı.
Lösemiye karşı toplumda farkındalık oluşturmayı etkinlik kapsamında Tekirdağ Süleymanpaşa İlköğretim Okulu folklor ekibi ve Kızılpınar İlköğretim Okulu folklor ekibi gösteri yaptılar. Ayrıca Tuğlalı Parkta kurulan hediyelik eşya standında, lösemili çocuklar yararına satış yapıldı.Paylaş

Tansel Eski Ve Yönetimi Turlara Başladı



Haziran ayı içersinde yapılması beklenen Tekirdağspor kongresi için adaylığını açıklayan Tansel ESKİ ve yönetim kurulu adayları kongre öncesinde turlarına başladı.Tekirdağ belediye başkan’ı Adem DALGIÇ’ı makamında ziyaret eden ESKİ ve yönetimi Tekirdağ sporla ilgili projeleri hakkında başkana bilgi verdi.Adem DALGIÇ görüşmede festival den sonra kongre’nin yapılacağını ve zamanını gücünü Tekirdağspora harcayacak projeleri olan bir ekip’e sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.Başkan böyle genç insanların elini taşın altına koyması bizleri sevindirir,sizlerin ziyaretinden son derece mutlu oldum dedi.Ayrıca Başkan adayı Tansel ESKİ yaptığı açıklamada daha önce mevcut başkan Aytaç ERİZ’le de görüştüğü bilgi alış verişinde bulunduğu ve Aytaç ERİZ’in de kendisine başarılar dilediğini söyledi.Paylaş

MACARİSTAN BAŞKONSOLOSU'NDAN BAŞKANA ZİYARET

Macaristan Başkonsolosu Maria Szekhly, Tekirdağ’a gelerek Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ı makamında ziyaret etti. Başkan Dalgıç’a yeni görevinde başarılar dileyen Başkonsolos Szekhly, Türk-Macar ilişkilerinde Tekirdağ’ın önemli rol oynadığını söyledi. Ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ta, “Türk ve Macar halkları birbirini çok iyi anlıyorlar. Şimdiye kadarki ilişkilerimizi daha da ileriye götürmek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi. Ziyarette Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken de hazır bulundu.Paylaş

Şoför Hakkı'nın Oğlu AKP'den İktidarı Alacak


Türkiye Değişim Hareketi adı altında partileşme çalışmalarını tamamlamak üzere olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde geniş katılımlı ilk mitingine yüzlerce araçlık konvoyla gitti.

"Başbakan Sarıgül" ve "Halkçı Sarıgül" sloganlarıyla karşılanan Mustafa Sarıgül, 350 milletvekiliyle Ankara’ya gidebileceklerini anladıklarında partileşeceklerini söyledi. Sarıgül, "Şoför Hakkı’nın oğlu olduğu için hakir görenler olduğunu" ancak 2011’de AKP’den anahtarı halkın alacağını vurguladı.
Şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş ’ın atkısını takan Sarıgül, Mustafa Denizli ’nin sabrını hatırlatarak, "Bizi de iktidara sabrımız ve kararlılığımız taşıyacak. Ben kötülemeye, şikayet etmeye değil çare bulmaya, dertlerimize derman olmaya geldim" dedi. İnançların Allah’a ulaşma yolu olduğunu, iktidara ulaşma yolu olmadığını belirten Sarıgül, "Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ulusal bir kahramanımızdır. İnançlarımızın da partisi olmaz Atatürk’ün de partisi olmaz" diye konuştu.
haberler.com
Paylaş

İLK ADAY TANSEL ESKİ


Tekirdağspor kongresi yaklaşırken ilk adayda belli oldu.Tekirdağsporda başkanlığa adaylığını koyan Tansel ESKİ 03.02.1972 Tekirdağ doğumlu Başkan adayı Eski İstanbul’da su bayiliği ve Tekstil işleri ile uğraşıyor.
TEKİRDAĞDAN GENİŞ BİR YÖNETİM
Tansel Eski nin yönetimi de oldukça dikkat çekici isimlerden oluşuyor,Sorularımızı yanıtlayan Eski yönetimi oluştururken her alandan katkı sağlıyabilecek isimleri seçmeye dikkat ettiğini belirtti.Tansel Eskinin yönetimindeki bazı isimler şunlar çiftçi Oben EVRENÖZ,Kanal t genel yayın yönetmeni ve Aydın Türkiyem gazetesi sahibi Murat Ferhat ERSAYIN,Çorlu esnaflarından Yaşar POLAT,İstanbul da esnaflık yapan Tayfun ESKİ ve Tekirdağ Esnaflarından Ferdi GÜLER yönetimdeki isimlerden bazıları.
BİR ÇOK FUTBOLCUYLA ÖN GÖRÜŞME
Tansel ESKİ ve yönetimin bir çok futbolcuyla ön görüşme yaptıkları ve kongre sonrasında zaman kaybetmeden gerekli mevkilere gereken takviyeleri yapacaklarını kaydetti.Tansel ESKİ bu takım bu ligi ve içinde bulunduğu durumu hak etmiyor Tekirdağspora 3.lig bile az gelir,Tekirdağspor tüm Tekirdağ halkının takımıdır ve bir an önce bu ile yakışır bir takım haline gelecektir dedi.
Aydın Türkiyem Gazetesi
Paylaş

KATI ATIK ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU


KATI ATIK ÜCRET TARİFESİ BELLİ OLDU
Tekirdağ Belediye Meclisince alınan karar gereği kanuni yükümlülük doğrultusunda abonelerden katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınacak.
Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, katı atık ücreti ile ilgili yaptığı açıklamada, katı atıkların tekniğine uygun şekilde bertaraf edilmemesi durumunda çevre sağlığı açısında potansiyel tehlike oluşturduğunu belirterek, “Bu atıkların toplanması ve taşınmasına ilişkin yükümlülükler 5393 sayılı belediyeler kanunu ile belediyelere verilmiştir. Biz de Tekirdağ Belediyesi olarak katı atık bertaraf tesisimizde bu tür atıkları düzenli biçimde depolamaktayız. 2872 sayılı çevre kanununun 11. maddesinin 14. fıkrasında, ‘Belediyeler evsel katı atık bertaraf tesislerini kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmekle yükümlüdürler. Bu hizmetten yararlanan veya yararlanacaklar sorumlu yönetimlerin yapacağı yatırım, işletme, bakım, onarım ve ıslah harcamalarına katılmakla yükümlüdür. Bu hizmetlerden yararlananlardan, belediye meclisince belirlenecek tarifeye göre katı atık toplama, taşıma ve bertaraf ücreti alınır. Bu fıkra uyarınca tahsil edilen ücretler katı atıkla ilgili hizmetler dışında kullanılamaz’ denilmektedir. Bu bağlamda Belediye meclisimizin Mayıs Ayı toplantısında katı atık ücretinin 12 eşit taksitle bölüm meskenlerinden yıllık kdv hariç 48 TL, 12 eşit taksitle su faturalarına yansıtma kararı alınmıştır” dedi.
Katı Atık yıllık ücret tarifesi aşağıdaki gibi oluşturulmuştur:
1- Tüm bağımsız bölüm meskenlerinden(yıllık) ………..48 TL
2- Tüm bağımsız bölüm işyeri ve dükkanlardan………..54 TL
3- HİPERMARKET VE FABRİKALAR (YILLIK)
a- Fabrika…………………………………………6.000 TL
b- Hipermarket (2501 m2’den yukarı alan) ……6.000 TL
c- Süpermarket (1001-2500 m2den alanı olan)...3.600 TL
d- Orta süpermarket (401-1000 m2’den alan)….1.800 TL
e- Küçük süpermarket(201-400 m2’den alan)……360 TL
f- Market (100-200 m2 alanı olan)………………..120 TL
4- Resmi ve özel hastanelerden (yıllık)………………...4.500 TL
5- Poliklinik türü sağlık merkezlerinden……………...1.800 TL
6- Katı atık toplama, taşıma ve bertaraf tesisinden yararlanma ücretleri su faturalarına 12 (oniki) eşit taksitte yansıtılacaktır.
Aydın Türkiyem Gazetesi
Paylaş

Kriz Varsa Çarede Var

Değerli Basın Mensupları,

Uluslar arası ekonomik krizin Türkiye’ye olumsuz etkilerini minimize etmeyi hedefleyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Hak-iş, Türk-iş, Tesk, Tisk, Kamusen, Tim, Tüsiad ve Müsiad ekonomiyi atağa kaldırmak amacı ile “Kriz Varsa çare de var” adlı bir kampanya başlatmıştır.

Bu kampanya Türkiye’de iç pazarı canlandırmaya yönelik, tüketiciyi harekete geçirerek ülke ekonomisini kalkındıracak önemli bir sosyal projedir. Kampanyanın amacı çok önemli bir iç pazar büyüklüğüne sahip ülkemizin insanların erteleme eğiliminde oldukları tüketimlerini öne çekerek ülke ekonomisini hızlandırmaktır.

İçerisinde bulunduğumuz bu dönemde işsizliğin arttığını, üretimin azaldığını, kapasite kullanım oranlarının hızla düştüğünü görmekteyiz. İş dünyasının temsilcileri olarak bizler bu krizden en hafif etkilerle kurtulmak için işbirliği anlayışıyla işçi, işveren, esnaf ve memur el ele vererek uzun soluklu bir kampanyayı başlatmış olduk.

Bu proje ile ilk etapta 5 hafta boyunca tüketiciye yönelik “eve kapanma pazara çık”, işverene yönelik “Gücüne İnan”, işçiye yönelik “Kimse işini kaybetmesin”, hükümete yönelik “Güven ve İstikrar” ve “Biri varsa hepsi var” başlıkları altında kampanyamızı sürdüreceğiz. İnsanlarımıza harcamalarını azaltmadan sürdürmelerini söyleyeceğiz. Bilinçli tüketim toplumu yaratacağız. Ülkemizin krizden çıkış çabalarına katkıda bulunabileceğimizi düşünüyoruz. Yine çıkış yolları için alternatifler üretmeye devam edeceğiz. Herkesi de bize katılmaya davet ediyoruz.

Bu projenin tabana yayılması ve her kesimden ve her platformdan destek görmesi son derece önemlidir. Bu kampanya herkese açıktır. Siz değerli basın mensuplarımızdan da önemli destekler bekliyoruz. Hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz. Bu zincirleme bir reaksiyondur, gemi batarsa herkes batar. Üretim-Tüketim-İstihdam birbirine bağlı ayrılmaz bir bütündür. Tüm dünyada tüketim düşmektedir. Ülkemiz yurtiçinde olduğu gibi yabancı ülkeler içinde dinamik ve üretimi güçlü bir pazara sahiptir. Bu açıdan baktığımızda bizlerin kriz karşısında daha dirençli durduğumuzu ve dersler çıkardığımızı söyleyebiliriz.

Yine üstüne basarak söylüyoruz ki “Kriz varsa çare de var.” Ayağa kalkmak ve kriz karşısında dirençli durmak için tek vücut olarak ortaklaşa çalışacağız.

Bizler bu kampanyanın sonuna kadar arkasındayız ve uygulaması için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Siz değerli basın mensuplarının da bu kampanya için gereken önemi göstererek hem kampanyanın tanıtılması hem de topyekun uygulaması sırasında işbirliği yaparak bizlere yardımcı olacağınıza inanıyoruz.

Bu vesile ile kampanya boyunca bizlere vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarıma sunuyorum.

Mustafa YURDANUR
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası
Yön.Krl.Bşk.

Aydın Türkiyem GazetesiPaylaş
haberler haberler
Powered by Blogger