Son Dakika

Şiddetli Yağış Geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, pazar ve pazartesi günleri özellikle İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'da şiddetli olmak üzere, güney ve batı bölgelerde kuvvetli lodosla birlikte etkili yağış beklendiğini bildirdi.


Pazar günü, İzmir, Aydın, Muğla ve Çanakkale şiddetli olmak üzere İstanbul, Balıkesir, Yalova, Denizli, Manisa, Uşak, Isparta ve Burdur çevrelerinde kuvvetli sağanak, Edirne ve Kırklareli'nde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar olacağını belirten Çağlar, rüzgarın; Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden 40-60 kilometre/saat hızla eseceğini ifade etti.

Çağlar, Pazartesi günü de Muğla, Aydın, Antalya ve İzmir'in güney ilçelerinde şiddetli olmak üzere, Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Çanakkale, Yalova, Balıkesir, Bilecik), Ege, Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında (Mersin, Adana) kuvvetli sağanak, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Eskişehir, Ankara?nın güney ve batı kesimleri) ile Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar beklediklerini kaydetti.

Rüzgarın, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden 40-60 kilometre/saat hızla eseceğine dikkati çeken Çağlar, hava sıcaklığının lodosla birlikte ülke genelinde 2 ila 4 derece artarak mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi.
Çağlar, ''kuvvetli lodosla birlikte etkili yağışların neden olabileceği olumsuz şartlara karşı (su baskını, sel, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi) tedbirli olunması gerekmektedir'' dedi.Paylaş

Altan Ersin Yargıtayı bekliyor

Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, tutuklu olarak yargılandığı kamuoyunda 'Ortem Temizlik İhalesi' olarak bilinen davadan tahliye oldu. Aynı dosya kapsamında tutuklu bulunan şirket yöneticisi Özgür O.'da tahliye edilirken, sanıklara mahkemece yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Sadece bir dosyadan tutukluluk hali bulunan Ersin, tahliye için Yargıtay'dan gelecek kararı bekliyor.

20 Haziran 2008 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla tutuklanan ve Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde davaları görülen Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, eski başkan yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan'ın yargılanmalarına devam edildi. Yaklaşık 20 aydır cezaevinde tutuklu bulunan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin, tutuklu bulunduğu Pınarhisar cezaevinden getirilerek güvenlik önlemi altında duruşmaya alındı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesinde, kamuoyunda 'Ortem Temizlik İhalesi' olarak bilinen

'İhaleye fesat karıştırma ve edimin ifasına fesat karıştırma' davasında tutuklu yargılanan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin ve şirket yöneticisi Özgür O., tutuksuz yargılanan Suat M., Betül O., Cengiz A., İsmet Ç., Hakan B., Nedret D., Nihat Ş., Bedri A., Aydın G., Evgin M., Murat P., Ahmet A. ve Ali Ö. ile sanık avukatları katıldı.

Mahkeme başkanının gelen talimat yazılarını okumasının ardından Cumhuriyet Savcısı mütalaasında delillerin toplanmasından dolayı tutuklu sanıkların tahliye edilmelerini talep etti. Sanık avukatlarının savunmaları sonrasında mahkeme heyeti bilirkişi raporlarının beklenilmesine ve tutuklu Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin ile şirket yöneticisi Özgür O.'nun tahliye edilmelerine karar verdi.

Son tahliyelerle birlikte tutuklu bulunan Çorlu eski Belediye Başkanı Altan Ersin'in Yargıtay'a temyize giden Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilmiş 5 yıl hapis cezasının haricinde tutuklu olduğu dosyası bulunmuyor. Ersin, tahliye için Yargıtay'dan gelecek kararı bekliyor.Paylaş

Erdoğan'ın suikast zanlısına 15 ay ceza

Tekirdağ'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı AK Parti mitingine silahla girdiği ve Erdoğan'a suikast iddiasıyla yargılanan Muammer Altuntaş, 15 ay hapis cezası aldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı mahkemede karara sevinen Altuntaş çıkışta, 'Durmak yok, yola devam' dedi.Paylaş

Vergi Kaçırdığı İddia Edilen Müdür Mülk Zengini Çıktı

Vergi Kaçırdığı İddiasıyla Hakkında İdari ve Adli Soruşturma Başlatılan Tekirdağ Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü 36 Yaşındaki Züleyha P.'nin, İzmir ve Diyarbakır'da 1'er Apartman Dairesi, Tekirdağ'da 2 Villası ile 3 Villada Hissesi, Ankara'da İse 1 Arsası Bulunduğu İleri Sürüldü.


Eşi de memur olan Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha P. hakkında, müteahhitten arazi karşılığı aldığı lüks villayı 180 bin liraya sattığı ve villanın satışını 10 bin lira göstererek vergi kaçırdığı iddiası üzerine Maliye Bakanlığı inceleme başlattı. İnceleme sonunda hazırlanan raporda vergi kaçırdığı öne sürülen Züleyha P. hakkında, savcılık ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı soruşturma açtı.


Maliye Bakanlığı Gelirler Başkontrolörü Serpil Erdem, Züleyha P. hakkında hazırladığı raporda, alıcı ve satıcı beyanlarına göre villanın 180 bin liraya satıldığını belirtti. Raporda, 180 bin liraya satılan evin, daha az vergi ödemek için 10 bin liraya satılmış gösterildiğine yer verildi. Raporda alıcı ve satıcının taşınmazın satışını 10 bin lira göstererek, 8 bin 923 liralık vergi kaybına neden olduğu açıklandı. Ayrıca satıcı ve alıcının tapu kayıt işlemleri sırasında bedeli eksik beyanından dolayı, Harçlar Kanunu'na göre de 2 bin 542 lira alıcı ve satıcının ayrı ayrı ziyana sebep olduğu belirtildi.
MÜLK ZENGİNİ ÇIKTI
Soruşturma sonucu Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Muharrem P. ile evli Züleyha P.'ın gayrimenkul zengini olduğu öne sürüldü. Züleyha P.'nin adına kayıtlı olan taşınmazlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'na 2009 yılında yaptığı mal beyanında da yer aldı. Züleyha P. mal beyanında üzerine olduğu taşınmazları çalışarak aldığını söyledi. Züleyha P.'nin beyanındaki mülklerini tapu kayıtları da doğruladı.
Züleyha P.'nin mal beyanında adına kayıtlı olan 1994 yılında İzmir Atatürk Mahallesi'nde bekar olduğu dönemde aldığı apartman dairesi, 2004 yılında görevli olduğu Diyarbakır'da TOKİ'den aldığı bir dairesi, 2005 yılında düğün takıları ile aldığını söylediği Ankara Bağlum'da 500 metrekareye yakın bir arsasının olduğu saptandı. Ayrıca adına kayıtlı Tekirdağ'da 2007 yılında arsa karşılığında aldığı 1 villası ve 3 villada yüzde 50 hissesi olduğu belirlendi.
Züleyha P.'nin soruşturmaya neden olan villasını 180 bin liraya Hüseyin Toprak'a sattığı belirtildi. Züleyha P.'nin ayrıca merkeze bağlı Barbaros Beldesi'nde 13 Mayıs 2008 tarihinde 60 bin liraya aldğı deniz kenarında villasının bulunduğu belirlendi. Mal beyanlarında şu ana kadar Züleyha P.'nin eşinin adına kayıtlı mal varlığının olmadığı kaydedildi.
Züleyha P.'yle görüşmek isteyen gazetcilere sekreteri ‘izinli' olduğunu söyledi.Paylaş

Saha da tribün de karıştı

TFF 3. Lig 1. Klasman Grubu'nda Çerkezköy Belediyespor ve Lüleburgazspor takımları arasında Çorlu'da oynanan müsabaka bir hayli gergin anlara sahne oldu. Yeşil sahada oyuncuların gerginliği tribünlere sıçrayınca iki kulübün yöneticileri ve futbolcu yakınlarının bulunduğu protokol tribünü karıştı. Polis olayları güçlükle önledi. Çorlu General Basri Saran Stadı'nda oynanan ve 1-1 eşitlikle tamamlanan Çerkezköy Belediyespor-Lüleburgazspor maçının oynandığı sırada tribünlerde arbede yaşandı. Karşılaşmanın orta hakemi Muhammed Başkan'ın biri ilk yarıda diğeri ikinci yarının ortalarında iki Lüleburgazspor oyuncusunu kırmızı kartla oyun dışına göndermesinin ardından gerginlik had safhaya ulaştı. Çerkezköy Belediyespor'un bulduğu beraberlik golünün ardından Lüleburgazspor Teknik Direktörü Ahmet Kazım Erdem'i tribüne yollayan maçın
hakemi, yedek kulübesinde bulunan bir oyuncuya da kırmızı kart gösterince sahada gerginlik tırmandı. Yeşil sahadaki gerginlik iki takım yöneticilerinin bulunduğu protokol tribününe sıçrayınca arbede yaşandı. Birbirlerine giren iki takımın yöneticilerini polis güçlükle ayırdı. Tribünün kendilerine ayrılan yerinden maçı takip eden Çerkezköy Belediyespor Kulübü Başkanı Salih Yılmaz ve Lüleburgazspor Kulübü Başkanı Siyami Arslan kavgayı ayırmak için uzun süre dil döktü.
Maçın oynandığı sırada yaşanan arbede polis ekiplerinin araya girmesi ile son buldu. Lüleburgazspor'un 9 kişiyle tamamladığı bu gerilimli maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

 
 
 
Paylaş

Karda mahsur kalan araçlar kurtarılıyor

Tekirdağ'da gece saatlerinde karda mahsur kalan vatandaşlar araçlarını kurtarmaya çalışıyor. Yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar, yaşam ve ölüm arasında gidip geldiklerini ifade ederek donmaktan son anda kurtarıldıklarını anlattı.
Tekirdağ'da dün sabah saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde zaman zaman İstanbul- Tekirdağ ve Tekirdağ- İpsala karayolları trafiğe kapandı. Dün gece 21.30 sıralarında Tekirdağ'a bağlı Hayrabolu İlçesi'nden şehir merkezine dönmek isteyen 5 pazarcı esnafı ve 15 vatandaş yolun kapanması nedeniyle 9'ncu kilometredeki Yağcı köyü yakınlarında mahsur kaldı. Kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle donmak üzere olan toplam 50 kişi İl Özel İdaresi'ne bağlı büyük yol açma
araçları ile kurtarılarak Tekirdağ Polisevine getirildi.
Sabahın ilk ışıkları ile birlikte mahsur kalan araçlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Ancak yoğun tipi ve kar nedeniyle sürekli kapanan yollarda görevliler zor anlar yaşadı. Tekirdağ'dan Hayrabolu İlçesi'ne 9'ncu kilometre aracında mahsur kalan işadamı Faik Durukan, 2 saat süren çalışmalar sonucu açılamayan yolun kapandığını söyledi. Durukan, "Akşam saatlerinde yola çıktım. Kar çok olunca geri dönmek istedim. Ama 2 saat süren çalışmada yol açılmadı. Karayolları ve belediye ekipleri bizi buradan
alarak kurtardı. Çok aşırı kar ve tipi vardı, kendimi çok zor kurtardık. O an hayatla ölüm arasında gittik geldik. her şeyi düşündüm o anlarda. Buradan gitmeye bir yer yok, sığındığımız arabada kaloriferler ısıtmamaya başladı. Aracımız karın içinde kayboldu. Daha sonra gelen arkadaşlar sayesinde kurtulduk" dedi.
Bir ilaç firmasında çalışan Serdar Tütündü ise Hayrabolu'dan yola çıktığını ancak kara saplanarak kaldığını söyledi. Tütündü, "Ekipleri gelerek yolu açtı ama önümüzdeki araçlardan ilerleyemedik. Daha sonra yarım saat içerisinde 50 cm kar oluştu. Bir yere gidemedik, araçlarımız içinde bekledik. Karın içerisinde kaldık daha sonra belediye ekipleri geldi. Minibüsle 20-25 kişi bindik. Önce huzurevine gittik, orada dinlendikten sonra Polisevine götürdüler. Karları açabilirsek aracımızı çıkaracağız" şeklinde
konuştu.
Tekirdağ Valiliği İl Özel İdaresi ile Karayollarına ait araçlar yoğun tipi nedeniyle sürekli kapanan Tekirdağ-Hayrabolu yolunu açmaya çalışıyor.

Paylaş

2 Hayat Kadını Aıds'li Çıktı!

Aksaray'da fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Özbekistan uyruklu U.M. ve M.B. adlı kadınların, HIV virüsü taşıdıkları ortaya çıktı. Yetkililer, 3-4 yıldır İstanbul'a kısa aralıklarla gelip giden iki kadının bu süre içinde fuhuş yaptıklarının belirlendiğini kaydederek, bu kadınlarla ilişkiye girenlerin bir an önce sağlık kontrolünden geçmelerini istedi.
Aksaray'da bir ikamette fuhuş yaptırıldığı şeklinde yapılan ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri bünyesinde soruşturma başlatıldı. Polis, yaptığı araştırmada önce telefonla randevu alınıp, kadın istendiği bilgisine ulaştı, ardından da bu telefon numarasını tespit etti. Kendini müşteri gibi tanıtan bir polis memuru, belirlenen telefon numarasını arayarak telefona çıkan Azeri aksanlı kadından her biri 100 TL'den 3 kadınla fuhuş yapmak için randevu aldı.
Telefonda konuştukları Azeri uyruklu Ursula T.'nin, fuhuş için iki Özbekistan uyruklu iki kadın ayarladığı, üçüncü kişi olarak da kendisinin katılacağını belirttiği öğrenildi. Müşteri görünümündeki polisler, önce anlaşmaları gereği Ursula T.'ye 3 kadın parası olan 300 TL verip ardından da 3 kadını gözaltına aldı. İki Özbek kadın Kumkapı'da bulunan Zührevi Hastalıklar Hastanesi'ne sevk edilirken cumhuriyet savcısının talimatı üzerine Ursula T., adliyeye sevk edildi. Özbek uyruklu U.M.(34) ve M.B.(29)'nin, yapılan sağlık kontrollerinde HIV (AIDS) virüsü taşıdıkları ortaya çıktı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan iki Özbek kadının, hasta olduklarını bilmediklerini, aldıkları bu habere çok üzüldüklerini söyledikleri öğrenildi. Özbek kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Kadınların 3-4 yıldır Türkiye'ye fuhuş yapmak amacıyla kısa süreli gelip gittiklerini belirten polis yetkilileri, bu kadınlarla birlikte olan kişilerin, bir an önce sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini söyledi.

Paylaş

Vergi Müdürünün Vergi Ayıbı

Tekirdağ Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü 36 yaşındaki Züleyha P. hakkında 180 bin liraya sattığı villasının satışını 10 bin lira göstererek vergi kaçırdığı iddiasıyla Maliye Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. İnceleme sonunda hazırlanan raporda vergi kaçırdığı belirtilen müdür Züleyha P. hakkında, savcılık ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı soruşturma açtı.
Tekirdağ'da 5 yıldır görev yapan Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha P., 2008 yılında arazi karşılığında müteahhitten aldığı villasını satılığa çıkardı. Züleyha P., villayı 8 Nisan 2008 tarihinde Hüseyin T.'ye 180 bin liraya sattı, tapu kayıt işlemleri sırasında ise satışı 10 bin TL göstererek vergi kaçırdı. Bu iddialar üzerine tapuda görevli adı açıklanmayan bir şube müdürü, Maliye Bakanlığı'na Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha P.'nin vergi kaçırdığını iddia ederek şikayette bulundu.
GELİRLER BAŞKONTROLÖRÜ ARAŞTIRDI
Eylül 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlatarak Gelirler Başkontrolörü Serpil Erdem'i araştırma yapmak üzere görevlendirdi. Tekirdağ'a gelerek incelemelere başlayan Erdem, 2 aylık çalışma sırasında satıcı Züleyha P. ve alıcı Hüseyin T.'nin ifadelerine de başvurdu. Züleyha P. ve Hüseyin T. ifadelerinde evin 180 bin liraya satıldığını söyledi. Serpil Erdem'in hazırladığı raporda, alıcı ve satıcı beyanlarına göre villanın 180 bin liraya satıldığını belirtti. Raporda, 180 bin liraya satılan evin, daha az vergi ödemek için 10 bin liraya satılmış gösterildiğine yer verildi. Raporda alıcı ve satıcının taşınmazın satışını 10 bin lira göstererek, 8 bin 923 liralık vergi ziyanına neden olduğu açıklandı. Ayrıca satıcı ve alıcının tapu kayıt işlemleri sırasında iktisat bedelini eksik beyanından dolayı, Harçlar Kanunu'na göre de 2 bin 542 lira alıcı ve satcının ayrı ayrı ziyana sebep olduğu belirtildi. 

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA
Gelirler Başkontrolörü Serpil Erdem'in raporunu Maliye Bakanlığı'na bildirmesinin ardından Bakanlık, Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı ve Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı'na Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Züleyha P. hakkında suç duyurusunda bulundu. Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı Züleyha P. hakkında ‘vergi kaçırdığı’ iddiası ile soruşturma başlattı. Vergi Dairesi”nin soruşturması devam ederken, Savcılık da Vergi Dairesi Müdürü Züleyha P. hakkında Tekirdağ Valiliği'den alınan izinle soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturmasının da sürdüğü bildirildi.
Olayı doğrulayan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel, “Şikayet Maliye Bakanlığı'na yapılmış. Bakanlık yaptığı araştırma sonunda rapor hazırlamış. Konu doğrudur. Olay soruşturuluyor. Daha fazla açıklama yapamam” dedi.
Vergi Dairesi Müdürü Züleyha P.'nin bu olaylardan sonra yıllık izne ayrıldığı belirtildi.Paylaş

Donan Su Saatini Ateşle Açmak İsterken Evinde Yangın Çıktı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, donan su saatini açmak için ateş yakan Yavuz Cancan'ın prefabrik evinde yangın çıktı.

Sağlık Mahallesi Mevlana Sokak üzerinde bulunan evde meydana gelen olayda, deri fabrikasında usta olarak çalışan Yavuz Cancan (28), evinin dışında olan ve gece soğuk hava şartlarından donan su saatini açmak için tüpü yaktı.

Bu esnada prefabrik evin duvarı tutuştu. Yavuz Cancan hemen itfaiyeye haber verdi. Yangının büyümesinden korkan Cancan, evinde bulunan eşyaları akrabasının da yardımıyla bahçeye çıkartmaya başladı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Yavuz Cancan, su saatinin donması sonucu ateş yaktığını, evin duvarının tutuştuğunu belirterek, "Prefabrik olan evimin duvarında olan su saati gece havanın çok soğuk olmasında dolayı dondu. Açılması için ateş yaktık. Bir süre sonra evin duvarı aniden tutuştu itfaiyeye haber verdik. İtfaiye zamanında gelerek büyümekte olan yangını söndürdü. Evin bir odası yandı." dedi.

Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

Paylaş

Lpg'li Araçta Patlama: 3 Kişi Yaralandı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde LPG'li araçta meydana gelen patlamada 3 yabancı uyruklu vatandaş yaralandı.

Tem Otoyolu Edirne istikameti 5. kilometrede bulunan bir dinlenme tesisinde duran E 5034 BM plakalı cipteki Graham Sıms (52), Farzeneh Sıms (51) ve Frei Mohobbi (47) alış veriş yaparak yemek yedi.

Bir süre tesiste dinlenen 2'si İrlanda, biri Amerikan vatandaşı şahıslar, daha sonra araca bindi. Graham Sıms'in kontak anahtarını çevirmesiyle araçta patlama oldu. Graham Sıms, eşi Farzeneh Sıms ve Frei Mohobbi yaralandı.

Dinlenme tesisi çalışanları, yanan araca yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek söndürmeye çalıştıl ancak kısa sürede büyüyün yangın ancak olay yerine gelen Ulaş Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından söndürülebildi.

Olay yerine çağırılan ambulansla yaralılar Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Vücutlarının değişik yerlerinde yanıklar tespit edilen kazazedelerin tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Graham Sıms, alış veriş sonrasında araca geldiklerinde koku olduğunu hissettiğini, kontak anahtarını çevirdiğinde patlama olduğunu söyledi.

Olayın görgü tanıkları ise araç sürücünün arabaya binmesiyle büyük patlama olduğunu, sürücü ve diğer kişilerin otomobilin içinde yandığını gördüklerini ve hemen yangın tüpleri ile müdahale ettiklerini belirtti.

Öte yandan, Çorlu ve Velimeşe Jandarma ekipleri olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı.

Paylaş

TEKİRDAĞ'IN 3 İLÇEYLE BAĞLANTISI KESİLDİ

Tekirdağ ve ilçelerinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle, 3 ilçe ile 113 köy yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Malkara ilçesine ulaşımın sağlandığı D-100 karayolundaki Güveçli rampasında geliş ve gidiş yönündeki tırların kayması nedeniyle Tekirdağ-Malkara yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı dolayısıyla Tekirdağ'dan Şarköy ve Hayrabolu ilçesine de ulaşım sağlanamıyor. Trafik ekipleri, araçların zincir takmasına rağmen Malkara, Hayrabolu ve Şarköy ilçesine gitmelerine izin vermiyor.


Karayolları ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapmasına rağmen tipi şeklindeki kar yağışı nedeniyle yollar tekrar karla kaplanıyor. Ekiplerin kapalı olan yolların açılması için gece boyunca çalışacağı belirtildi.


Bu arada Malkara'da 70, Hayrabolu'da 20, Şarköy'de de 23 köy yolu da ulaşıma kapandı.


-DENİZ ULAŞIMI-

Öte yandan olumsuz hava koşulları deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve poyrazla birlikte etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Çanakkale Boğazı'nın çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatılması üzerine 32 yerli ve yabancı şilep ve tanker Şarköy sahillerine demirledi.


Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan poyraz ve dalgalar nedeniyle gemilerdeki personel karaya çıkamadı.


-YOLDA KAYAN YOLCU OTOBÜSÜ SU KANALINA GİRDİ-

İstanbul'dan Çanakkale'ye gitmek için yola çıkan İsmail Bektaşlı'nın kullandığı 34 FG 4822 plakalı yolcu otobüsü, Malkara ilçesinin Karıştıran mevkisinde yolun kaygan olmasından dolayı yolu ayıran su kanalına girdi.

Olayın karayollarına bildirilmesinin ardından otobüste bulunan yolcular, Malkara Öğretmenevi'ne yerleştirildi. Otobüs ise jandarma, karayolları ve iş makinelerinin yardımıyla kanaldan çıkarıldı.



Paylaş

Tugay Karargahında Sır İntihar

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi 95'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Kemalettin Eken Kışlası'nda Bir Asteğmenmen İntihar Etti.

Tekirdağ
'ın Malkara İlçesi 95'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı Kemalettin Eken Kışlası'nda görev yapan Asteğmen Alpin Tekin, henüz belirlenemeyen nedenle makamında hap içerek yaşamına son verdi.

Malkara
95'inci Tugay Komutanlığı Tugay Karargahı'nda vatani görevini yapan Asteğmen 30 yaşındaki Alpin Tekin, dün saat 19.30 sıralarında, makamında tek başınayken hap içerek intihar etti. Olay yerinde yaşamını yitiren Asteğmen Tekin'in cesedi, odasına giren silah arkadaşları tarafından bulundu. Asteğmen Tekin'in cansız bedeni, yapılan incelemenin ardından Malkara Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı, buradan da otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Ankara nüfusuna kayıtlı ve bekar olan
ODTÜ Elektrik- Elektronik Fakültesi mezunu Tekin'in intiharı, tugay karargahında şaşkınlık yarattı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan yetkililer, Alpin Tekin'in intihar nedeni araştırıyor.
Paylaş

Marmara Bölgesi'nde Temiz Hava Merkezleri Kurulacak.


01.02.2010- Marmara Bölgesi'nde, Temiz Hava Merkezleri Kurulması Kararlıştırıldı. Balıkesir'in de İçinde Bulunduğu, Bölgenin 11 İlinde Başlayan "Marmara Bölgesinde Hava Kalitesi Alanında Bölgesel Kurumsal Kapasite Geliştirilmesi Projesi" ile İlgili Toplantı Düzenlendi.


 01.02.2010- Marmara Bölgesi'nde, temiz hava merkezleri kurulması kararlıştırıldı. Balıkesir'in de içinde bulunduğu, bölgenin 11 ilinde başlayan "Marmara Bölgesinde Hava Kalitesi Alanında Bölgesel Kurumsal Kapasite Geliştirilmesi Projesi" ile ilgili toplantı düzenlendi. Maliyeti 7 milyon Avro olarak hesaplanan projeyle hava kalitesi değerlendirme yönetim sistemi oluşturularak izleme, kurumsal yapılanma ve güçlenme hedefleniyor. Model olacak proje, daha sonra bütü bölgelerde uygulanacak. 

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ndeki toplantıda, üç yıl sürecek proje kapsamında Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Sakarya ve Bilecik'te toplam 39 ölçüm istasyonu kurulmasının hedeflendiği belirtildi. Toplantıya Çevre ve Orman İl Müdürü Emine Tamer, Proje Müdürü Gunnar Benther, uzmanlar Wolfgang Spangl, Wolfgang Müller ve Dr. Bernd Heits, asistan Ebru Çelik, Balıkesir Üniversitesi Çevre Mühendisliği'nden Doç. Dr. Lokman Hakan Tecer, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Hava Yönetimi Dairesi uzmanları, İstanbul Temiz Hava Merkezi uzmanları, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Balıkesir Belediyesi, Sağlık Müdürlüğü ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları katıldı.
Çevre ve Orman İl Müdürü Tamer, hava kirliliğinin hemen hemen bütün şehirlerde kış döneminde yoğun bir şekilde kendisini hissettirdiğine değinerek, Balıkesir'in çanak şeklinde topoğrafyaya sahip olmasının, kirlilik derecesini ve yerleşim birimi üzerinde kalış süresini etkilediğini, yükseklerdeki soğuk havanın yoğunluk farkından dolayı ovaya doğru akmasına ve sıcaklık terselmesine sebep olduğunu belirtti. Balıkesir'de bahar ve kış aylarında terselme, yani inversiyonun sıklıkla görüldüğünü vurgulayan Tamer, "İlimizde 1989 yılında başlayan hava kirliliği ölçümleri kapsamında, 2007'den itibaren bilgisayar ağıyla Çevre ve Orman Bakanlığı'na bağlı istasyonlarda, kükürtdioksit ve partikül madde de ölçülmektedir. Sözkonusu projeyle Balıkesir'de hava kalitesi daha etkin takip edilecek ve bu da alınacak önlemlere yardımcı olacaktır." dedi.
Toplantıda ayrıca Balıkesir'deki mevcut hava kirliliği ölçüm cihazlarının durumu ve ölçmede kullanılan parametreler değerlendirildi. Mevcut üç adet ölçüm istasyonunun il merkezi için yeterli olduğu ancak kükürtdioksit ve partikül madde parametreleri yanında azotoksitler ve ozon parametrelerinin de ölçülmesi gerektiği görüşüldü. Bandırma ilçesi için bir ölçüm istasyonu, Erdek Kapıdağı Yarımadası'ndaki boş alanda da kırsal istasyon kurulması önerildi. Bunlarla ilgili yer tespiti çalışmalarının ilde yapılmasına karar verildi. (CİHAN)Paylaş

Kar ve Fırtına Çorlu'yu Esir Aldı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kar ve fırtına hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Öğle saatlerinde hafif şekilde başlayan kar yağışı akşama doğru şiddetini artırdı. Yollar kapanma noktasına geldi. Sürücüler araç kullanmakta güçlük mçekiyor. Yetkililer olumsuz hava şartlarına karşı yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor. Araç sürücüleri zincir takmaları konusunda uyarılırken, görevli polis memurları tarafından sıkı denetim yapılarak zincirsiz araç kullanan şahıslara Ceza kesileceği ve araçlarının trafiğe çıkmasının engelleneceği uyarısı yapılıyor. Fırtına nedeniyle soba kullanan aileler de uyarılıyor. Kömür kullanan ailelere yatmadan önce mutlaka sobalarını kontrol etmeleri uyarısında bulunuldu. Paylaş
haberler haberler
Powered by Blogger