Son Dakika

2 Hayat Kadını Aıds'li Çıktı!

Aksaray'da fuhuş yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Özbekistan uyruklu U.M. ve M.B. adlı kadınların, HIV virüsü taşıdıkları ortaya çıktı. Yetkililer, 3-4 yıldır İstanbul'a kısa aralıklarla gelip giden iki kadının bu süre içinde fuhuş yaptıklarının belirlendiğini kaydederek, bu kadınlarla ilişkiye girenlerin bir an önce sağlık kontrolünden geçmelerini istedi.
Aksaray'da bir ikamette fuhuş yaptırıldığı şeklinde yapılan ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri bünyesinde soruşturma başlatıldı. Polis, yaptığı araştırmada önce telefonla randevu alınıp, kadın istendiği bilgisine ulaştı, ardından da bu telefon numarasını tespit etti. Kendini müşteri gibi tanıtan bir polis memuru, belirlenen telefon numarasını arayarak telefona çıkan Azeri aksanlı kadından her biri 100 TL'den 3 kadınla fuhuş yapmak için randevu aldı.
Telefonda konuştukları Azeri uyruklu Ursula T.'nin, fuhuş için iki Özbekistan uyruklu iki kadın ayarladığı, üçüncü kişi olarak da kendisinin katılacağını belirttiği öğrenildi. Müşteri görünümündeki polisler, önce anlaşmaları gereği Ursula T.'ye 3 kadın parası olan 300 TL verip ardından da 3 kadını gözaltına aldı. İki Özbek kadın Kumkapı'da bulunan Zührevi Hastalıklar Hastanesi'ne sevk edilirken cumhuriyet savcısının talimatı üzerine Ursula T., adliyeye sevk edildi. Özbek uyruklu U.M.(34) ve M.B.(29)'nin, yapılan sağlık kontrollerinde HIV (AIDS) virüsü taşıdıkları ortaya çıktı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan iki Özbek kadının, hasta olduklarını bilmediklerini, aldıkları bu habere çok üzüldüklerini söyledikleri öğrenildi. Özbek kadınlar, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi. Kadınların 3-4 yıldır Türkiye'ye fuhuş yapmak amacıyla kısa süreli gelip gittiklerini belirten polis yetkilileri, bu kadınlarla birlikte olan kişilerin, bir an önce sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini söyledi.

Paylaş

0 Response to "2 Hayat Kadını Aıds'li Çıktı!"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger