Son Dakika

VE FESTİVAL BÜTÇESİ BELLİ OLDU

45.Tekirdağ Kiraz Festivali, Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nın, Kültür Komisyonu üyelerinin ve Belediye Personelinin özverili çalışmalarıyla, başarıyla sonuçlandırılmıştır. Festival alanındaki düzenli organizasyon, halkımızın takdirini kazanmış, Türkiye’nin güçlü sanatçılarıyla gerçekleştirilen gece konserleri, Tekirdağ halkı tarafından yoğun ilgi görmüştür. Tekirdağ Belediyesi 5 günlük 45. Kiraz Festivalinde en yoğun programlarından birini uygulamıştır. Yurtiçi ve yurtdışından gelen yaklaşık 900 kişilik misafir, Festival süresince yakın ilgi gösterilerek ağırlanmıştır.
Festival hazırlık süresinin son derece kısa olmasına rağmen, Kiraz Festivali organizasyonunun panayır havasından çıkarılması konusundaki gayretlerimiz büyük ölçüde başarıya ulaşmış ve takdirle karşılanmıştır. Stantların düzenli olarak yerleştirilmesi, yaşanan ekonomik krize rağmen esnafımıza olumlu katkılar sağlamış, şikayete neden olan görüntü kirliliği ortadan kaybolmuştur.
45. Tekirdağ Kiraz Festivali 857.758,00 TL.lık bir bütçe ile gerçekleştirilmiş olup, elde edilen 555.758,00 TL.lık gelir sonrası Tekirdağ Belediyesi’nin kasasından 302.000,00 TL.lık festivale katkı sağlanmıştır. Festivale bir önceki yıl Tekirdağ Belediyesi tarafından yapılan maddi katkı, bu yıl daha makul rakamlara çekilmiş olup, geçtiğimiz yıla göre Tekirdağ Belediyesinin kasasından çıkan rakam düşmüştür. Sponsorluk gelirleri firmalar tarafından bir yıl önceden belirlendiği için, bu yıl sürenin kısa olması nedeniyle istenilen ölçüde yararlanılamamıştır. Önümüzdeki 46. Tekirdağ Kiraz Festivali’nde belediyemizin maddi katkısını en aza indirmek için çalışmalarımıza şimdiden başlamış bulunmaktayız.
Tekirdağ halkına, festival süresince yaşanan ufak tefek olumsuzluklara gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür ediyor, gelecekte halkımızla birlikte daha başarılı organizasyonlara imza atacağımıza inanıyoruz. Ayrıca Festival organizasyonuna katkı sağlayan İl Festival Komitesinde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.
Haber:Ferhat ERSAYINPaylaş

0 Response to "VE FESTİVAL BÜTÇESİ BELLİ OLDU"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger