Son Dakika

Motosiklet Tutkunu Çetin'in Ölümü

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitiren Önder Can Çetin'in (32), çalıştığı Trakya Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans yaptığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Trakya Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Maaş ve Tahakkuk Servisinde çalışan Çetin, ölümünden iki gün önce aldığı 06 UN 660 plakalı motosikleti ile Tekirdağ'da düzenlenen Motosiklet Şenliğine katıldıktan sonra Edirne'ye dönerken Malkara'da, geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

Dün Edirne Buçuktepe Mezarlığında toprağa verilen, evli ve bir yaşında Arda isimli erkek çocuk babası Çetin'in ölümüne üzülen, motosiklet tutkunları, fakültedeki çalışma arkadaşları ile ailesi, olayın şokunu halen üzerinden atamadı.

Uyumlu ve herkes tarafından sevildiği belirtilen Çetin'in çalıştığı fakültedeki odasının kapısına mesai arkadaşları tarafından çiçek asıldı. Fakülte yöneticileri, Çetin'in özel eşyalarının yer aldığı odayı geçici olarak kapattı. Yetkililer, Çetin'in tüm özel eşyalarını ailesine teslim edeceklerini bildirdi.

AA muhabirlerinin görmesi için açılan odada, Çetin'in masasının karşısındaki panoda ise çok sevdiği motosikletli fotoğrafı ve Ömer Hayyam'ın şiirinden alınmış 'Şu dünyada üç beş günlük ömrüm var. Nedir bu dükkanlar, bu konaklar, Ev mi dayanır, bu sel yatağına. Bu rüzgarlı yerde mum mu yanar' sözü dikkat çekiyor.

Fakülte Sekreteri İbrahim Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır birlikte çalıştığı arkadaşı Önder Can Çetin'in tam bir motosiklet tutkunu olduğunu belirterek, 'Çok üzgünüz. Allah ailesine sabırlar versin. Uzun yıllardır motosikleti olan ve kullanan bir arkadaşımızdı. Kaza yaptığı motosikleti yeni almıştı. Henüz görmemiştik' dedi.



- AİLE EVDE TAZİYELERİ KABUL EDİYOR-



Bu arada Şükrüpaşa Mahallesi Yaşat Sitesi'ndeki dairesinde, Çetin'in ailesi taziyeleri kabul ediyor. Çok sayıda kişinin gelip gittiği dairede, herkes gözyaşları dökmeye devam ediyor.

Anne Hatice Yürükler, gözyaşları içerisinde, üç evladından birini kaybetmenin acısını yaşıyor.

Oğlunun çok iyi bir insan olduğunu, cenazesinde caminin tamamen dolduğunu ve kalabalığın dışarılara kadar taştığını anlatan Yörükler, 'Oğlum bizim göz bebeğimizdi. Yeni motorla kaza yaptı. Taşlık yolmuş, mıcırlar varmış. Burada yaşamını yitirmiş. Motosikleti çok seviyordu. Arabadan daha güvenli, daha tehlikesiz olduğunu söylüyordu. Bütün arkadaşları onun dikkatli olduğunu, hiç bir zaman hız yapmadığını söylüyorlardı. 5-6 yıldır motoru vardı. Kaza yaptığı motoru Ankara'dan yeni almıştı. Kendisini göremeden, ölüsünü gördük. Yol kötüymüş, ıslakmış, kayganmış' dedi.



- '60-70 ÖNDER'



TÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Beytullah Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş arkadaşı olan Önder Can Çetin ile birlikte 8 yıldır motosiklet kullandıklarını ifade etti.

Motosikletle Trakya'nın her tarafını birlikte dolaştıklarını ifade eden Özkan, Çetin'in çok dikkatli bir sürücü olduğunu kaydetti.

Özkan, 'Hepimizden çok dikkatli ve itinalı bir şekilde motosiklet kullanıyordu. Lakabı bile 60-70 Önder olarak biliniyordu. Hep arkada kalırdı. Kendini motor üzerinde devamlı emniyette hissetmek istiyordu. Bu yüzdende çok itina ile motosiklet kullandığını hepimiz biliyoruz' diye konuştu.

Çetin'in Tekirdağ'daki ikinci motosiklet şenliğine sonradan katıldığını anlatan Özkan, şöyle devam etti:

'Biz ayrıldığımızda diğer grup üyeleri ile Malkara'ya 10 kilometre kala yokuşta yoldaki anormal durumdan, yapılan yamalardan, tekerleği bu yamalara kaptırmasından, direksiyon hakimiyetini kaybederek, bariyerlere çapması sonucu hayatını kaybetti. Aramızdan ani ayrılması hepimizi üzdü. İnsanın içindeki tutkuyu, ölmeden önce yapılacak bazı işlerden bir tanesini gerçekleştirirken maalesef aramızdan ayrıldı.

Arkadaşımız, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde mutemet olarak görev yapıyordu. Çalıştığı Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yüksek lisans yapıyordu. Hatta yüksek lisansta tez aşamasında olduğunu biliyoruz. Bundan sonra doktorasını yapıp akademik hayatına üniversitede öğretim üyesi olarak devam etmek istediğini biliyoruz. Çok büyük hayalleri ve idealleri vardı. Fotoğrafçılık konusunda da tecrübeli bir arkadaşımızdı. Yapmak istediklerine ömrü yetmedi. Sevenlerini çok üzdü. İş yerimizin arası 300-400 metre kadar vardı. O bana geliyordu, ben ona gidiyordum. Fakat bundan sonra bana gelmemesi, artık bana çay içmeye kim gelecek yada bana kim sürpriz yapacak. Onu her zaman arayacağım. Kalbimizde yaşayacak. Her zaman yanımızda olacak.'



- MOTORUNU ÇOK SEVMİŞTİ-



Malkara'daki kazada Çetin'in yanında bulunan grup arkadaşı Yavuz Kaleli de yaptığı açıklamada, Tekirdağ buluşmasının ardından çıktıkları sahilde çay molası vererek, dönüş güzergahının belirlediklerini ifade etti.

Malkara-Hayrabolu-Uzunköprü hattından Edirne'ye ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Kaleli, şunları kaydetti:

'Yeni aldığı motorunu çok sevmişti. Bir kaç kere beni geçti, çok mutluydu. Normalde şakayla karışık biraz şakalaşırdık. Ama bugün özellikle sanki sürat yapmasını istemediğim için hiç gaz çekmedim. Bir ara sağımdan geçti yavaşlaması için gazı kapattım. 1-2 kilometre gittikten sonra Çetin, önümde giderken yalpalamaya başladı. Bu yalpalamalar gittikçe çoğaldı. Ardından bu üzüntü verici olayı yaşadık. Yol çok bozuktu. Orta refüj çok tehlikeli. O olmasaydı arkadaşımız yaşamını yitirmezdi.'

Bu arada, eşi Nilgün Çetin ise bir yaşındaki oğlu Arda'yı beslemek üzere, komşusunun evine gittiğini, olayın üzerinden şoku atlatamadığı kaydedildi.
Paylaş

0 Response to "Motosiklet Tutkunu Çetin'in Ölümü"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger