Son Dakika

Meteoroloji'den haftasonu yoğun kar ikazı

Haftasonu hava daha da soğuyacak, kar yağışının da daha yoğun olması bekleniyor. Bölge bölge hava durumu:
İstanbul'du dün öğle saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı sabaha karşı etkisini kaybetti. Karla karışık yağmur ve karın aralıklarla Perşembe akşamına kadar devam edecek. Cumartesi öğleye saatlerinden sonra Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile tipi şeklinde daha kuvvetli kara bırakacağı tahmin ediliyor.


Romanya ve Balkanlar üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Sibirya kaynaklı soğuk hava Türkiye'de 4 gün daha kalacak. Özellikle batıda yaşayanlar yarından sonra gelecek kötü hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalılar. Cuma gecesi ve Cumartesi günü Edirne, Kırkalereli, Çanakkale ve İstanbul boyunca tipiyle birlikte yoğun kar bekleniyor.
Cuma günü de Ege'ye de fırtınalı ve şiddetli yağmurlu bir hava hakim olacak.

İstanbul'da zayıflayan yağış, yarın da var. Ancak daha çok Anadolu Yakası'nda görülecek. Yağmur ve sulu kar şeklinde etkili olacak yağış, sadece yüksek noktalarda kara dönüşecek.
Cuma günü ise yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam kuvvetli poyrazla birlikte kar şeklinde yağacak. Cumartesi günü ise kentte yoğun kar ve tipi olacak.

ANKARA'YA KAR GELİYOR
Akşam saatlerinden itibaren önce Ankara'nın güney ve batı ilçelerinde, sonrasında il genelinde başlayacak kar yağışının gece saatlerinde etkisini artırması bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıya göre, kar yağışının yarın sabah saatlerinde de aralıklarla hafif olarak devam edeceği ve ardından yağışın kesileceği tahmin ediliyor.
Gece sıcaklığının il merkezinde sıfır, yüksek kesimlerinde -2/-3 dereceye kadar düşeceği öngörülüyor.
Kar yağışıyla birlikte buzlanma ve don olayı görülebileceğinden, bu gece ve yarın sabah saatlerinde başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.
DOĞUDA YOĞUN KAR VE GÜNEY'E SEL UYARISI
Yarın Niğde, Aksaray, Kayseri, Sivas ve yozgat'tan başlayarak Erzurum, Muş ve Van'a kadar yoğun kar yağışı bekleniyor. Yağış, Cuma günü hafifleyecek. Ancak Cumartesi akşamı yeniden etkili olacak.
Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli sağanak beklendiği bildirildi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan “meteorolojik uyarı”da, kuvvetli sağanağın Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, İskenderun, Kahramanmaraş, Osmaniye), Güneydoğu Anadolu ile Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde, yarın saat 21.00'e kadar etkili olacağının tahmin edildiği ifade edildi.
Yetkililer ve vatandaşların, sel ve su baskınına karşı tedbirli olması istendi.
EGE'YE FIRTINA GELİYOR
Ege kıyılarına Cuma günü yeni bir yağışlı hava gelecek. Güney Ege'de şiddetli olacak yağış, kuvvetli lodos fırtınasıyla birlikte yaşamı olumsuz etkileyecek. Muğla, Denizli, Aydın ve İzmir'de su baskını riski var. Haftasonu havanın daha fazla soğuyacak olması, bu bölgede de yağışları kara çevirebilir.
AKDENİZ SOĞUYOR
Yağışların devam ettiği Akdeniz Bölgesi de soğuk havadan etkilenecek. Sıcaklıklarda 4-5 derece azalış bekleniyor.
KARADENİZ BEMBEYAZ
Karadeniz'de yarın özellikle kıyıdan uzak kentlerde kar yağışı olacak. Bolu, Kastamonu, Tokat, Amasya, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin'e kadar yoğun kar bekleniyor.
BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
Kuvvetli soğuklar ve kar yağışı Türkiye'yi de etkisi altına alıyor. Dün Trakya'dan giriş yapan kar yağışı bugün etki alanını genişletiyor. Özellikle yarın kar batıda kesilirken, doğuda yoğunluğunu oldukça artıracak. Soğuk havanın yaklaşık 15 gün kalması bekleniyor. Bu hafta sonu daha etkili kar yağışı gelebilir.
İstanbul'un akşam da yüksek semtlerinde etkili olan kar yağışı sürüyor ama sahilde daha çok sulu kar şeklinde. Rüzgarın kuvvetli estiği Sarıyer, Beykoz, Pendik, Kartal boyunca daha yoğun olmak üzere kar var. Ankara'da bu akşam sulu kar var, yarın lapa lapa kara dönüşecek. İzmir'de yağış bitse de, hava soğumaya devam ediyor, sıcaklık 7 derece. Bursa kar yağışlı. Adana'da sağanak yağmur var.
MARAMARA: Dün Trakya'dan giriş yapan kar yağışı, Marmara'nın pek çok yüksek kentinde de kara dönüştü. Sıcaklık 3-4 derece. Bugün öğleden sonra Trakya'da kar kesiliyor. Bursa, Bilecik ve Sakarya'da akşama kadar karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edecek.
İÇ ANADOLU: İç Anadolu'da ise yağışlar bu akşam saatlerinden sonra kara dönüşüyor. Yarın sıcaklığın 0 dereceye yaklaşması ile bölgenin tüm şehirlerine kar yağacak.
EGE: Ege'liler de kış mevsimi başından bu yanaki en soğuk günleri yaşıyor. Bugün yağış ve rüzgar hafif ama poyraz rüzgarı çok soğuk. Bu nedenle yağış Kütahya, Afyon ve Uşak'ta kar şeklinde görülüyor. Bölgede sıcaklık 7-8 derece.
AKDENİZ VE GÜNEY DOĞU ANADOLU: Güneydeki kentlerde sağanak yağmur var, yarın Akdeniz'de yağış hafiflerken, hava 4-5 derece daha soğuyacak. Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli sağanak bekleniyor. Yağışların yarın akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Cuma günü Antalya'dan yeni kuvvetli yağışlar giriş yapacak.
DOĞU ANADOLU: Doğu Anadolu'da da yağışlar şiddetleniyor. Hava yarın daha fazla soğuyacak. Şırnak-Hakkari-Van arasında kuvvetli yağmur, Erzurum, Kars-Muş arasında özellikle yarın daha yoğun kar bekleniyor.
KARADENİZ: Karadeniz'de bugün Bolu'dan-Kastamonu'ya kar yağışı başlıyor, Sibirya soğukları yarın Samsun'a ve bölge geneline yayılacak. Amasya, Tokat, Gümüşhane ve Artvin boyunca yoğun kar yağışları görülecek.Paylaş

0 Response to "Meteoroloji'den haftasonu yoğun kar ikazı"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger