Son Dakika

Yine Aıds'li Hayat Kadını Kabusu

2 İl ve 3 İlçede Eş Zamanlı Operasyonda, Suç Örgütü Tarafından Zorla Fuhuş Yaptırıldığı Belirtilen 48 Yabancı Kadın Kurtarıldı.



İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 il ve 3 ilçede eş zamanlı operasyonda, suç örgütü tarafından zorla fuhuş yaptırıldığı belirtilen 48 yabancı kadın kurtarıldı. Örgütün fuhuşa zorladığı kadınlardan 2'sinin ise AİDS'li olduğu ortaya çıktı. Operasyonda ayrıca suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ali B. ve üye oldukları öne sürülen15 üye yakalandı. AİDS virüsü taşıdığı öğrenilen yabancı kadınlardan Maria C. ve Khedi Taysumova isimli yabancı kadınların şimdiye kadar kaç kişiyle cinsel ilişkiye girdiği ise bilinmiyor.

Gelen ihbarlar üzerine bir süredir istihbarat çalışması yapan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, liderliğini Ali B. isimli şahsın yaptığı iddia edilen suç örgütünün yabancı uyruklu çok sayıda kadına zorla fuhuş yaptırdığı, bölgedeki otellere hayat kadını ve müşteri temin ettikleri, fuhuş yapan kadınları otelde müşterilere pazarladıkları, hayat kadınlarına uyuşturucu temin ettiklerini tespit etti. Jandarma, İstanbul Büyükçekmece, Silivri ve Beyilkdüzü ilçeleri ile Tekirdağ ilinde suç örgütüne ait 12 adrese ve 5 otele operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda organize suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Ali B. ile örgüt üyesi oldukları öne sürülen Ali A., Ahmet K., Necati Ö., Özkan S., Tamer Ç., Abidin Ö., İbrahim Halil Ö., Adem B., Hasan K., Levent E., Ümmühan A., Mehmet G., Tuncer K., Özdal K. ve Sylvia G. yakalandı. Operasyonlarda ayırca 1 adet 7.65 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca ve bu tabancaya ait sarjör, 14 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 4 adet uyuşturucu hap, 4 gr. kubar esrar, 1 adet sahte olduğu değerlendirilen nüfus cüzdanı, 30 adet cep telefonu, 23 adet sim kart, 1 adet hafıza kartı, 5 adet pasaport ve 1 adet ajanda ele geçirildi.

Operasyonda ayırca zorla fuhuş yaptırılan 4'ü Türkmenistan, 1'i Kazakistan, 7'si Ukrayna, 24'ü Moldova, 4 Rusya, 1 Bulgaristan, 6'sı Özbekistan, 1'i Fas uyruklu olmak üzere toplam 48 yabancı uyruklu bayan organize suç örgütü üyelerinin elinden kurtarıldı. Yabancı uyrulka kadınlar pasaport işlemlerinin yapılması için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, adliyeye sevk edilen 16 örgüt üyesinden 15'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

(CİHAN)Paylaş

0 Response to "Yine Aıds'li Hayat Kadını Kabusu"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger