Son Dakika

BAKAN EKER’DEN MÜJDE TRAKYA’YA ÖZEL HAYVANCILIK PROGRAMI

Bir açılış için Tekirdağ’a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek, yeni görevlerine atanan İl Başkanı Soner Çizen ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral’i tebrik etti.

Bir fabrikanın açılışı dolayısıyla Tekirdağ’a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Necip Taylan ile birlikte AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Parti binası önünde İl Başkanı Çizen ve Merkez İlçe Başkanı Meral tarafından karşılanan Eker, partililerin yoğun alkışları arasında toplantı salonuna geçti.

Bakan Eker burada yaptığı konuşmada, yeni görevlerine atanan İl Başkanı Soner Çizen ve Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral’i tebrik ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Eker, Türkiye tarımında Trakya’nın önemine işaret ettiği konuşmasında, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modelinin hayata geçirildiğini aktardı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, programının yoğunluğu nedeniyle kısa tuttuğu konuşmasının ardından partililerle selamlaşarak Tekirdağ’dan ayrıldı.

Bakan Mehdi Eker’in AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı ziyaretini değerlendiren İl Başkanı Soner Çizen, “Bakanımızla tanışma fırsatı yakaladık. Kendisi bize hayırlı olsun temennilerini iletti. AK Parti Tekirdağ Teşkilatı’nın birlik ve beraberlik olgusunu yaşamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Biz de Sayın Bakanımıza ziyaretinden dolayı onur duyduğumuzu ilettik” dedi.

TRAKYA’YA ÖZEL HAYVANCILIK PROGRAMI

Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral de Bakan Mehdi Eker’in Trakya’ya özel bir hayvancılık planlamasından bahsettiğini belirterek, “Sayın Bakanımız hayvancılık sektöründe Trakya’nın bütününü ilgilendiren bir proje geliştirdiklerini bize iletti. Trakya’yı hayvan hastalıklardan arındırılmış bir bölge yaparak, hayvancılık alanında çeşitli destekleme ve kredilendirmelerle, bölgeden AB kriterlerine uygun hayvansal ürünleri Avrupa’ya ihracının planlamasını yaptıklarını açıkladı” diye konuştu. Eker’in Trakya’ya yönelik hayvancılık programının bölgede yeni iş kollarının ve refahının artacağına işaret olduğunu aktaran Meral, Bakan Eker’in kısa zamanda programın hayata geçirileceğini söylediğini kaydetti.
Haber:Ferhat ERSAYINPaylaş

0 Response to "BAKAN EKER’DEN MÜJDE TRAKYA’YA ÖZEL HAYVANCILIK PROGRAMI"

Yorum Gönder

haberler haberler
Powered by Blogger